|

Trump'ın yasağı ünlü yönetmeni de etkileyecek

ABD'de 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarına getirilen vize yasağı, Oscar ödüllü İranlı yönetmen Ashgar Farhadi'yi de etkileyecek. Son filmi 'Satıcı' ile en iyi yabancı film dalında Oscar'a aday gösterilen Ashgar Farhadi, ABD'de düzenlenen ödül törenin katılamayacak.

Yeni Şafak
16:01 - 29/01/2017 Pazar
Güncelleme: 16:09 - 29/01/2017 Pazar
Yeni Şafak
Ashgar Farhadi, 'Bir Ayrılık' filmiyle 2012'de Yabancı Dilde En İyi Film ve En İyi Özgün Senaryo ödüllerinin sahibi olmuştu.
Ashgar Farhadi, 'Bir Ayrılık' filmiyle 2012'de Yabancı Dilde En İyi Film ve En İyi Özgün Senaryo ödüllerinin sahibi olmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın savaştan kaçan Suriyelilerin ülkeye girişini durdurup nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan İran, Irak, Yemen, Libya, Somali ve Sudan vatandaşlarına üç aylık vize kısıtlaması getirmesi daha ilk gününden yüzlerce kişiyi etkiledi. Yasaktan etkilenen kişilerden biri de son filmi 'Satıcı' ile en iyi yabancı film dalında Oscar'a aday gösterilen ünlü İranlı yönetmen Aşgar Farhadi oldu.



'Bir Ayrılık' filmiyle 2012'de Yabancı Dilde En İyi Film ve En İyi Özgün Senaryo ödüllerinin sahibi olan Farhadi, bu yıl yasak nedeniyle ödül töreni için ABD'ye gidemeyecek. Ulusal İran Amerikan Konseyi Başkanı Trita Parsi ise Twitter'dan , “Teyit edildi: Aşgar Farhadi'nin Oscar törenine katılmak için ABD'ye girişine izin verilmeyecek" mesajını paylaştı.



Trita Parsi'nin o tweeti:





İntikam baldan tatlı bir zehir

#Ashgar Farhadi
#Oscar
#Donald Trump
#Satıcı
#Trita Parsi
7 yıl önce