|

Türk Kızılayından Yemen'e uzanan el

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Yemen'in güneyindeki Aden kentinizi ziyaret etti. 'Türkiye'ye döner dönmez buraya gıda ve ilaç yardımı yollayacağız. Daha sonra diğer hizmetler için projeler üzerinde çalışacağız' diyen Kınık, insanların acil yardıma ihtiyaç duyduğunu söyledi. Yemen'de savaş başlangıcından bu yana 7 bin 100 kişi hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
12:54 - 26/02/2017 Pazar
Güncelleme: 13:00 - 26/02/2017 Pazar
AA
Birleşmiş Milletler, ülkede neredeyse 19 milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğunu kaydetmişti.
Birleşmiş Milletler, ülkede neredeyse 19 milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğunu kaydetmişti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Yemen'in tüm illerine acil gıda ve ilaç yardımında bulunacaklarını söyledi.Yemen'in güneyindeki Aden kentini ziyaret eden Kınık, Yemen'in tüm illerindeki insanların savaş sebebiyle acil yardıma ihtiyaç duyduklarını belirtti.



Yemenli yetkililerle yaptıkları görüşmelerde insani ihtiyaçlar hakkında bilgi aldıklarını ifade eden Kınık, "Türkiye'ye döner dönmez buraya gıda ve ilaç yardımı yollayacağız. Daha sonra diğer hizmetler için projeler üzerinde çalışacağız." dedi.



'Kardeşlerimizden yardım bekliyoruz'

  • Öte yandan Kınık ile bir araya gelen Aden Toplum Sağlığı Müdürü Abdunnasır el-Vali, "Türk Kızılayı Genel Başkanı ile sağlık alanı başta olmak üzere bölgedeki sorunları masaya yatırdık" diye konuştu. Aden'deki hastanelerin ülkedeki durumdan çok fazla etkilendiğini ve birçok alanda sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Vali, "Tüm laboratuvarlardaki çalışmalar neredeyse durmuş vaziyette. Ayrıca diyaliz bölümünde büyük eksiklerimiz var ve Türk Kızılayı'ndaki kardeşlerimizden bu konuda yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

7 bin kişi hayatını kaybetti


Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü William Spindler, bu ay Cenevre'de yaptığı açıklamada, Yemen'de, savaş başlangıcından bu yana yaklaşık 7 bin 100 kişinin öldüğünü, 44 bin kişinin yaralandığını, 2 milyon kişinin yerinden edildiğini ve ülkede neredeyse 19 milyon kişinin de insani yardıma ihtiyaç duyduğunu kaydetmişti. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre ise 21 milyon nüfusa sahip Yemen'de insanların yüzde 80'i insani yardıma muhtaç durumda.






#Kerem Kınık
#Türk Kızılayı
#Yemen
7 yıl önce