|

Türkan Şoray'ın hastalığını menajeri açıkladı

Türk sinemasının 'Sultan' lakaplı oyuncusu Türkan Şoray'ın ikinci böbreğinde de Cushing sendromu ismi verilen hastalığın başladığı açıklandı. Şoray'ın menajeri Bircan Silan, tek böbreğinde olan hastalığın ikinci böbreğinde de nüksettiğini söyleyerek, sanatçının kilo aldığını ifade etti.

Yeni Şafak
15:46 - 24/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:27 - 24/04/2017 Pazartesi
Diğer
Türkan Şoray, liseler arası müzik yarışmasına katıldı.
Türkan Şoray, liseler arası müzik yarışmasına katıldı.
Hafta sonu liseler arası şarkı yarışması'nda gençlerle buluşan
Türkan Şoray
, aldığı kilolarla dikkat çekmişti. Bugün magazin programlarında konuşulması üzerine oyuncunun menajeri açıklama yaptı. Ünlü sanatçının menajeri Bircan Silan, Şoray'ın hasta olduğunu söyledi.
Fazla kilolarının nedeninin Cushing sendromundan kaynaklandığını belirten Silan, 'Duymayan Kalmasın' isimli programa yaptığı açıklamada, "
Türkan Şoray
2 sene önce Cushing sendromu nedeniyle ameliyat edilmişti. İkinci böbreğinde de aynı hastalık nüksetmesi sebebiyle Dr. Refik Tanagöz tarafından tedavisine başlandı. Bu, vücutta çok fazla kortizon salgılanmasına neden olan bir hastalık" dedi.


Cushing sendromu nedir?
Kortizol hormonunun olağanın üstünde bir düzeyde olduğu durumlarda ortaya çıkan belirtiler bütünüdür. Cushing sendromunun alışılmış nitelikleri kilo artması, obezite, kan basıncının artması (hipertansiyon), ve derinin zayıflaması sonucu oluşan çizgilerdir.



#Cushing Hastalığı
#Türkan Şoray
7 yıl önce