|

Türkiye'den büyülendim

Ünlü yazar İsabel Allende, The Sunday Times gazetesine Türkiye'de yaptığı "harika" tatilini anlatırken "Türkiye, büyüleyici bir kültürel mozaik. Tatilimiz mükemmeldi" dedi.

Anka
00:00 - 19/01/2009 Pazartesi
Güncelleme: 02:44 - 19/01/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye'den büyülendim
Türkiye'den büyülendim

Birçok kitabı Türkçe'ye çevrilen ünlü yazar İsabel Allende, The Sunday Times gazetesine Türkiye'de yaptığı "harika" tatilini anlatırken "Türkiye, büyüleyici bir kültürel mozaik. Tatilimiz mükemmeldi" şeklinde konuştu. Şili'de 1973 yılında General Augusto Pinochet'in gerçekleştirdiği darbe sırasında ölen Cumhurbaşkanı Salvador Allende'nin yeğeni İsabel Allende, İngiliz The Sunday Times gazetesi ile yaptığı söyleşide Şili, Türkiye ve Kenya'yı sevdiğini söyledi.


ÇOCUKLUĞUMU HATIRLADIM

Eşi, oğlu, gelini, torunları ve birkaç dost ile birlikte önce İstanbul'a sonra Antalya'ya geçtiğini anlatan Allende, “Yatla gece seyahat ediyor, gündüz köylerde çok lezzetli yemekler yemek, ormanlarda yürümek veya sıcak sularda yüzmek için duruyorduk” dedi. Türkiye'nin çocuk iken yaşadığım Lübnan'daki gibi batı ve doğunun buluştuğu bir ülke olduğunu söyleyen Allende, “Türkiye'de de kültür, dinlenme ve beraberliğin mükemmel bir kombinasyonu var" diye konuştu.

15 yıl önce