|

Ukrayna-Rusya arasında 'Eurovision' gerilimi

Rusya ve Ukrayna arasındaki siyasi gerginlik, şarkı yarışması Eurovision'a da yansıdı. Ukrayna'da gerçekleşecek olan 2017 Eurovision'da, Rusya'yı temsil edecek Julia Samoilova'nın ülkeye giriş yapamayacağı açıklandı. Rusya Devlet Başkan sözcüsü Dmitriy Peskov ise, “Eurovision kurallarında böyle bir engelleme yoktur" dedi.

Yeni Şafak
10:21 - 22/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:39 - 24/03/2017 Cuma
Diğer
Ukrayna, 2017 Eurovision'da Rusya'yı temsil edecek sanatçının ülkeye giriş yapamayacağını açıkladı.
Ukrayna, 2017 Eurovision'da Rusya'yı temsil edecek sanatçının ülkeye giriş yapamayacağını açıkladı.

Ukrayna, Rusya ile yaşanan siyasi gerilimden dolayı Rusya vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklamıştı. İki ülke arasındaki krizin etkileri önümüzdeki aylarda Ukrayna'da gerçekleşecek Eurovision şarkı yarışmasında da devam ediyor.



Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Vasyl Hrycak, Kırım ziyaretinde, bu sene Ukrayna'da gerçekleşecek 2017 Eurovision şarkı yarışmasında Rusya'yı temsil edecek sanatçı Julia Samoilova'nın ülkeye giriş yapamayacağını açıkladı.



“Eurovision kurallarında böyle bir engelleme yoktur"

Bu açıklama üzerine Rusya Devlet Başkan sözcüsü Dmitriy Peskov ise “Bizim seçtiğimiz bir adayımız var. Aday olarak seçtiğimiz Eu'nın, Rusya'yı temsil edebileceğini bekliyoruz. Ayrıca, Eurovision kurallarında böyle bir engelleme yoktur" ifadelerinde bulundu.



Jamala birinci olmuştu

Ukrayna adına yarışan ve geçtiğimiz senenin kazananı olan Jamala'nın şarkısı, İkinci Dünya Savaşı sırasında Sovyetlerde yaşanan Kırım Tatarları sürgününü anlatmaktaydı.


#Eurovision
#Ukrayna
#Rusya
7 yıl önce
default-profile-img