|

Van Gogh’un tablosu gerçek oldu

Ünlü ressam Vincent Van Gogh’un odasını ziyaret etmek ister misiniz? Bunun için 19. yüzyıla gitmenize gerek yok. Zira Otel Riche, sanatçının ‘Yatak Odası’ tablosunu canlandırdı. Van Gogh'un, duvarlarını çalışmalarıyla süslediği Arles'teki odasında bir yatak, iki sandalye, bir masa ve sokağa bakan bir de pencere var.

Yeni Şafak
10:59 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:00 - 29/03/2017 Çarşamba
Diğer
Vincent Van Gogh’un ‘Yatak Odası’ tablosu gerçek haliyle yapıldı.
Vincent Van Gogh’un ‘Yatak Odası’ tablosu gerçek haliyle yapıldı.

Vincent Van Gogh'un 'Yatak Odası' gerçek oldu. Ünlü ressamın doğduğu Kuzey Brabant eyaletinde bulunan Boxmeer kasabasındaki Otel Riche, bir odasını Van Gogh'un tablosu gibi döşedi.



BBC'nin haberine göre, otel odası tarihçi Peer Meurkens'in yardımıyla 'Yatak Odası' tablosuna sadık kalınarak hazırlandı. Van Gogh'un tablosunu iyi bilenler, odadaki kalorifer borusu ve televizyon dolabını eleştirse de odanın ilk konuğu olan Brabant Televizyonu muhabiri Noel van Hooft'a göre her şey çok gerçekçi.







Tüm eşyaları bağışlanmış


Van Gogh'un, duvarlarını çalışmalarıyla süslediği Arles'teki odasında bir yatak, iki sandalye, bir masa ve sokağa bakan bir de pencere var.



Hollandalı gazeteci, “Gerçekten tablonun içine girmiş gibi hissettim. Bu nedenle eşyalara dokunmaya kıyamadım” dedi. Fransa'da 1890 yılında ölen Van Gogh'un eşyaları, Laren kasabasında bulunan yakınlarına gönderilmiş. Diğer eşyalarla birlikte evin bodrum katına kaldırılan sarı yatak, Van Gogh'un yeğenleri tarafından 1945 yılında 2. Dünya Savaşı nedeniyle her şeylerini kaybeden Boxmeer halkına yardım olarak gönderilmiş. Bu da Otel Riche'nin sahibi Sven Janssen'e ilham kaynağı olmuş.





#Van Gogh
7 yıl önce