|

Varto'da kurulan köy orkestrası uluslararası festivale katılıyor

Üç yıl önce Muş’a atanan Müzik Öğretmeni Aslı Tanrıkulu, bidonla müzik yapmaya çalışan öğrencilerle ritm grubu kurdu. Notalara tutunup imkansızlıkları aşmak isteyen çocuklara Türkiye de sahip çıktı, köye gerçek müzik aletleri bağışlandı. Muş Varto'da kurulan ‘Düşler Orkestrası’ İstanbul’da düzenlenecek uluslararası festivalden davet aldı.

Yeni Şafak
10:13 - 25/04/2017 Salı
Güncelleme: 10:16 - 25/04/2017 Salı
Diğer
Vartolu öğrencilerle kurulan 40 kişilik orkestra, İstanbul’da düzenlenecek Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne davet edildi.
Vartolu öğrencilerle kurulan 40 kişilik orkestra, İstanbul’da düzenlenecek Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne davet edildi.

Muş’un Varto ilçesinde bir köy okulundaki yetenekli öğrencilerle kurulan 40 kişilik orkestra, İstanbul’da düzenlenecek Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne davet edildi.

Karar'dan alınan habere göre, ilçeye bağlı Hamurpet Ortaokulu’na 3 yıl önce atanan Müzik Öğretmeni Aslı Tanrıkulu, tahta, leğen, bidonlarla müzik yapmaya çalışan yetenekli öğrencilerle bir ritm grubu kurdu. Daha önce hiç enstrüman çalmayan çocuklar için daha sonra müzik aletlerinin de içinde bulunduğu bir müzik sınıfı oluşturuldu. Çocukların çok başarılı olduğunu söyleyen Tanrıkulu “Festivale davet edildik ama şu an kaynak bulamadığımız için gidemiyoruz. Bu konuda hayırseverlerden destek bekliyoruz” dedi. Öğrenci Özcan Tarhan da festivale gitmeyi çok istediklerini söyledi.



#Muş
#Varto
#Düşler Orkestrası
#Hamurpet Ortaokulu
#Aslı Tanrıkulu
7 yıl önce