|

Vatandaşlar 20 günlük bebek tilkileri böyle buldu

Erzincan'da vatandaşlar tarafından bulunan iki tilki yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alındı. Veteriner hekimlerin ilgilendiği tilkiler, Kars'taki merkezde yetişkin hale gelene kadar, gerekli bakım ve beslenme ihtiyaçları karşılandıktan sonra doğal ortama bırakılacaklar.

Yeni Şafak
17:30 - 24/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:38 - 24/04/2017 Pazartesi
AA
Erzincan'da bulunan yavru tilkiler koruma altına alındı.
Erzincan'da bulunan yavru tilkiler koruma altına alındı.

Vatandaşlar Erzincan Demirkent beldesinde dağ yamacında iki tilki yavrusu buldu. Durumun bildirilmesi üzerine yavru tilkiler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Erzincan Şube Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alındı.

Yaklaşık 20 günlük oldukları tahmin edilen yavru tilkiler, veteriner tarafından yapılan muayenenin ardından Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderilecek.

Büyüyünce doğaya bırakılacaklar

Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü Erzincan Şube Müdürü Uğur Önel, yavru tilkileri, bakanlıkla protokolü bulunan Kars'taki rehabilitasyon merkezine gönderme kararı aldıklarını belirterek, "Tilkileri, bakanlığımızın anlaşmalı veteriner hekimine teslim edeceğiz. Kars'taki merkezde yetişkin hale gelene kadar, gerekli bakım ve beslenme ihtiyaçları karşılandıktan sonra doğal ortama bırakılacaklar" ifadelerini kullandı.


#Orman ve Su İşleri Bakanlığı
#Erzincan
#Tilki
7 yıl önce