|

VHV’den yangın risklerine de reasürans desteği

2016 yılının temmuz ayı itibarıyla Türk sigorta piyasasına reasürans desteği sunmaya başlayan VHV Reasürans, sınai ve ticari yangın rizikolarında da iş ortaklarına reasürans desteği sağlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:44 - 24/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
VHV’den yangın risklerine de reasürans desteği
VHV’den yangın risklerine de reasürans desteği

Konuyla ilgili bir açıklamalarda bulunan VHV Reasürans Genel Müdürü Maximilan Stahl, yangın risklerinin VHV Reasürans’ın bu alanda sektör deneyimine sahip ve piyasa dinamiklerine hakim underwriter’ları tarafından değerlendirildiğini söyledi. Bunun yanı sıra, Almanya’daki ana şirket VHV Allgemeine’nin yangın risklerinde sahip olduğu deneyimlerden de faydalandıklarını belirten Maximilian Stahl, bu sayede bu alanda iş ortaklarına farklı çözüm olanakları sunabildiklerini belirtti.

RİSKLİ KABUL EDİLEN FAALİYET
KOLLARINA DA DESTEK SUNULUYOR

VHV Reasürans Yangın Departmanı Müdürü Gürer Baykal da, VHV Reasürans’ın riziko kabul kriterlerinde istisna edilen bir faaliyet kolu bulunmadığını, önceliklerinin risk kalitesi olduğunu vurguladı. Bu ön şartın temin edilmesi durumunda, sektörde riskli kabul edilebilen faaliyet kollarına da destek olabildiklerini belirten Baykal, herhangi bir bedel veya prim alt kabul limitlerinin bulunmadığını aktardı. Baykal, sözlerine şu şekilde devam etti: “İş ortaklarımıza, desteğimize ihtiyaç duydukları her boyuttaki işte hiçbir kısıt olmaksızın bize gelebileceklerini söylüyoruz ve bu ihtiyaçlarına çözüm sunabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”

‘GENİŞ DAĞITIM AĞIMIZ SAYESİNDE GELEN TALEPLER DE ARTIYOR’

Türkçe doküman kabul edip imzalamanın ve yine Türkçe diyalog kurmanın büyük bir avantaj olduğunu vurgulayan VHV Reasürans Genel Müdürü Maximilan Stahl, sadece bu uygulama sayesinde bile çok daha fazla sayıda dağıtım kanalına ulaşma imkanına kavuştuklarını kaydetti. Stahlş,bunun sonucu olarak da VHV Reasürans olarak gelen talep sayısında kayda değer bir artış gözlemlediklerini dile getirdi. Yangın sigortalarının yenileme esaslı sözleşmeler olması nedeniyle, reasürans ilişkisinin de uzun soluklu olmasına büyük önem verdiklerini belirten Maximilian Stahl, tüm iş ortaklarıyla aynı şekilde uzun soluklu birliktelikler kurmayı arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

#Maximilian Stahl
#Türkiye
7 yıl önce