|

'Yeniden Diriliş' resim sergisi açıldı

Ressam Metin Asağ'ın eserlerinden oluşan 'Yeniden Diriliş' yağlıboya resim sergisi CRR'da açıldı. Osmanlı’da gelişen mimari, minyatür, tezhip, çini, hat ve desen gibi çalışma örneklerinin yanısıra Klasik Osmanlı döneminin ağırlıkla işlendiği etkinlikte Türklerin Anadolu'ya gelişleriyle süren tarihi gelişimini ve bin yıllık yolculuğunun izlerinin görülebileceği sergide, İstanbul'a ait pek çok önemli eser de yer alıyor.

Yeni Şafak
12:37 - 19/03/2017 Pazar
Güncelleme: 15:16 - 19/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
Sergi, 31 Mart 2017 tarihine kadar,CRR fuayelerinde gezilebilecek.
Sergi, 31 Mart 2017 tarihine kadar,CRR fuayelerinde gezilebilecek.

Ev sahipliğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı 'Yeniden Diriliş' yağlıboya resim sergisi CRR'da açıldı. 19. ve 20. yüzyıl başında Osmanlı'da yaşanan büyük değişimlerin görüldüğü mimari ve kültürel değerlerin sanatsal yansımalarını irdeleyen sergide Osmanlı mimarisi ile kendinden önce gelen Erken dönem Anadolu Türk, Selçuklu, Bizans, İran ve Memlük mimarilerinin etkileri görülüyor.



Bin yıllık yolculuğun izleri


Osmanlı mimarisinin Akdeniz, Ortadoğu geleneksel sanatıyla birleştirildiği sergide çalışmalar, Osmanlı geleneksel sanat anlayışı ile sunuluyor. Osmanlı'da gelişen mimari, minyatür, tezhip, çini, hat ve desen gibi çalışma örneklerinin yanı sıra Klasik Osmanlı döneminin ağırlıkla işlendiği etkinlikte Türklerin Anadolu'ya gelişleriyle süren tarihi gelişimini ve bin yıllık yolculuğunun izlerinin görülebileceği sergide,ayrıca İstanbul'a ait pek çok önemli eser de yer alıyor.







33 eserden oluşan sergide Metin Asağ, "Yeniden Diriliş" ile günümüz yeni Türkiye'sinin tarihi geçmişi ile yeniden buluşmasının İslam kültürü ile oluşturduğu cazibeye dikkat çekiyor.



Sergi, 31 Mart 2017 tarihine kadar,CRR fuayelerinde gezilebilecek.




Malazgirt'ten 15 Temmuz'a


#Metin Asağ
7 yıl önce