|

Yeşilay'dan bağımlılık temalı senaryo yarışması

Yeşilay, sinema sektöründe olanlar, iletişim fakültesi öğrencileri ve mezunları için tütün, alkol, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığına yönelik “Sağlıklı Fikirler” kısa film senaryo yarışması düzenliyor. Bu yıl 3.’sü gerçekleşecek olan yarışmanın son başvuru tarihi 13 Ekim.

Yeni Şafak ve
11:53 - 6/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Son başvuru tarihi 13 Ekim.
Son başvuru tarihi 13 Ekim.

Yeşilay, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü işbirliği ile ‘Sağlıklı Fikirler Projesi’ni başlattı.

Sinema sektörü çalışanlarına, iletişim fakültesi öğrencilerine ve mezunlarına yönelik tütün, alkol, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığı üzerine “Sağlıklı Fikirler” kısa film senaryo yarışması düzenleyen Yeşilay, bağımlılıklara karşı farkındalık ve bilinç oluşturulmasını amaçlıyor.

  • “Bir Film Yaz, Metrajı Kısa, Etkisi Uzun Olsun. Yazdığın Film Yeşilay’ın Desteğiyle Hayat Bulsun” sloganıyla özgün ve etkili senaryoları arayan Yeşilay’ın Sağlıklı Fikirler yarışmasına başvuru için son tarih 13 Ekim.
Birinci olan eserlerin filmleri çekilecek

Yeşilay’ın ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile yürütülecek Sağlıklı Fikirler yarışmasında her kategorideki birinci eserlerin filmleri çekilecek ve filmler başta kamu spotları olmak üzere farklı araçlar ve iletişim kampanyası vasıtasıyla yaygınlaştırılacak.

Birincilere 5 bin lira ödül

Yarışma konusuna uygun olarak en etkili ve özgün hikayeye sahip, prodüksiyon açısından uygulanabilir senaryolar belirlenerek, dereceye giren eser sahipleri telif bedeli olarak; her kategoride birinciler 5 bin lira, ikinciler 3 bin lira ve üçüncüler 2 bin lira ile ödüllendirilecek.

5 bin TL ödüllü kısa film senaryo yarışmamız için son başvuru 13 Ekim! Kaçırmayın. Ayrıntılı bilgiler: https://t.co/xQbCOwgk6x pic.twitter.com/DlGnLiFK7k

#Yeşilay
7 yıl önce