|

iPhone 8 OLED kavisli ekranla mı gelecek? İşte iPhone 8 için yeni iddialar

iPhone 8 için yeni iddialar ortaya atıldı. ABD'li teknoloji devi Apple'ın, muhtemel yeni modeli iPhone 8 için OLED kavisli ekranla geleceği iddia edildi. Bu konuda ise LG Display ile anlaştığı açıklandı. Apple'ın beklenen yeni modeli iPhone 8 ile ilgili son gelişmeleri ve ayrıntılı açıklamaları sayfamızdan görebilirsiniz.

Yeni Şafak
19:09 - 17/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 19:36 - 17/12/2016 Cumartesi
Diğer
iPhone 8

OLED kavisli ekranla mı gelecek? Teknoloji gündeminde önemli gelişmeler yaşanıyor. ABD'li teknoloji devi

Apple

'ın beklenen yeni modeli iPhone 8 için yeni iddialar ortaya atıldı. Apple şirketinin OLED kavisli ekran üretimi için LG ile anlaştığı ve yeni iPhone'u bu şeklide üreteceği iddia edildi. Kullanıcıların

yeni iPhone 8

hakkında merak ettiği güncel gelişmeleri yenisafak.com olarak sizlerle paylaşıyoruz. İşte haberin tüm ayrıntıları.



Yeni iPhone'lar kavisli ekrana sahip olacak


Dünyanın en büyük teknoloji devleri birbirleri ile kıyasıya rekabet etmelerine rağmen aslında birçok üretim aşamasında ortaklaşa çalışmalar yürütüyor. Bu firmalar kendi aralarında çalışmalar yürütürken üçüncü parti üreticilerden de birçok alanda destek alıyor.



Rekabetin en çok kızıştığı firmalar arsında yer alan ABD'li ve Güney Koreli teknoloji devleri Apple ile LG, yeni bir anlaşma gerçekleştirdi. OLED ekran konusunda başarısını kanıtlayan LG Display, birçok katlanabilir ve bükülebilir ekran tasarladı ve bu ekranların tanıtımlarını gerçekleştirdi.



Apple ise, 10. Yıl kutlamaları için büyük çalışmalar yapmakta ve yeni piyasaya süreceği amiral gemisi ile donanım ve tasarım anlamında kullanıcılarını memnun etme telaşına düşmüş durumda. Bu yüzden olsa gerek ki Apple yeni telefonun ekranında büyük bir değişiklik yamaya hazırlanıyor. LG Display firmasına yeni akıllı telefonu için bükülebilir ekran ürettirecek. Yani LG Apple'a OLED ekran üretecek.




Hal böyle olunca Apple, uzun zamandır gündeme gelen OLED ekran teknolojisini 2017 Yılında piyasaya süreceği telefonda kullanmayı planlıyor. Ayrıca geçen ay ortaya çıkan haberler doğrultusunda Apple'ın geliştirdiği prototipler, yüksek çözünürlüklü ve kavisli ekrana sahip oldu biliniyor.



Tüm haberler göz önüne alındığında Apple'ın 2017 yılında piyasaya süreceği telefon kavisli OLED ekrana sahip olacağını tahmin etmek pekte zor görünmüyor.





Bükülebilir Ekran Gerçekten Gelecek Mi?


Aslında

iPhone 8

için tasarım konusunda düşünülen OLED ekran iddiası, cam kasa iddiası artık sıradanlaşmaya başladı. Elbette son yapılan haberlere ve bu yönde sürekli ortaya atılan iddialara bakacak olursak Apple'ın gerçekten

iPhone 8

için OLED ve cam kasa gibi özelliklere yer vereceğinin düşünülmesine de neden oldu.



Son dönemde ise artık

OLED

ve cam kasa iddialarından farklı yeni iddialar gündeme gelmeye başladı. Yine tasarım konusunda ortaya atılan tüm bu iddialar arasında en ilginç olanı ise bükülebilir ekran iddiası oldu.

OLED ekran

ile beraber kullanılabilecek bir teknoloji olarak karşımıza çıkan bükülebilir ekran teknoloji hakkında ise

Apple'ın

yeni bir ortaklığa gittiği belirtiliyor.



Apple'ın 2017 yılında 3 iPhone modeli duyuracağı iddialar arasında yer alırken bunlardan birinin iPhone 7 Pro olacağı belirtilirken bunlardan birinin de iPhone 8 Pro olacağı yönünde söylentiler de çıkmaya başladı. Bu yıl başlarında olası iPhone 7 Pro ile ilgili birçok söylenti çıkmış ancak iPhone 8 Pro hakkında birşey duymamıştık.



Sızıntılara göre Apple'ın ikonik akıllı telefonu 10. yıl dönümü için tasarlanmış olup Premium olarak karşımıza çıkacak. Apple Pencil, ekrana gömülü Touch ID ve OLED ekran desteği ile iPhone 8'de yer alacak olup tasarım bakımından da farklı hale gelecek. Apple Pencil, önümüzdeki yıl tüm modellerinde olmasa da bazı modellerde yer alabilir. Apple'ın kalem destekli modeller üzerinde düşündüğü bunu ciddiye aldığı düşünülüyor.



Daha önce Apple Pencil, şimdiye kadar iPad Pro modellerinde yer almış kullanıcılar tarafından beğenilmişti. Eğer iPhone 8 Pro modelinde Apple Pencil yer alırsa Galaxy S8 Note modelinin en büyük rakibi olacak. Bu iddiaları güçlü hale getiren durum ise Apple'ın kısa bir süre önce patent başvurusunda bulunması. "Kullanıcı Arabirimlerini Kalemle Kullanmaya Yönelik Aygıtlar ve Yöntemler" olarak adlandırılan patenti alan Apple geçen yıl Haziran ve Eylül aylarında daha önceki patent dosyaların bir devamının niteliğinde olduğundan kalem destekli iPhone modeliyle gelmesi kuvvetle muhtemel.



#Apple
#iPhone 8
#Yeni iPhone
#OLED
#Kavisli ekran
7 yıl önce