|

Jandarma sözleşmeli uzman erbaş alımı başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler?

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) sözleşmeli uzman erbaş alımı başvuru ekranı, tarihi ve şartları gündemde yer aldı. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan duyuruda 6.612 jandarma, 2 at bakıcısı, 16 bot serdümeni, 200 sıhhiyeci, 100 muhabere ve 10 havacılık alt branşlarında toplam 6.940 sözleşmeli uzman erbaş alımı gerçekleştireceği açıklandı. Jandarma uzman erbaş alımı duyurusunun ardından ‘2023 uzman erbaş alımı başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler?’ sorularının cevapları merak ediliyor. İşte detaylar.

15:09 - 19/09/2023 Salı
Yeni Şafak
Jandarma Uzman Erbaş alımı başvuru tarihi ve şartları
Jandarma Uzman Erbaş alımı başvuru tarihi ve şartları

Jandarma Genel Komutanlığı 6 bin 940 sözleşmeli jandarma uzman erbaş alımı yapacağını duyurdu. Yapılan duyuruda 6.612 jandarma, 2 at bakıcısı, 16 bot serdümeni, 200 sıhhiyeci, 100 muhabere ve 10 havacılık alt branşlarında toplam 6.940 sözleşmeli uzman erbaş alımı gerçekleştireceği bildirildi. Peki, Jandarma Uzman erbaş alımı başvurusu ne zaman, nasıl yapılır, şartlar neler? İşte detaylar.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI NE ZAMAN, BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Jandarma uzman erbaş alımı başvuruları;
internet adresinden “İşlemler” ‘‘Personel / ÖğrenciAlım Başvuru ve Sonuçları’’ kısmından Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı PersonelTemin Sistemi (PTS) üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla gerçekleştirilecek. Başvurular,
18 Eylül – 02 Ekim 2023 (Saat 23.59’a kadar
) yapılacak.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

a. Türk vatandaşı ve erkek olmak,

b. Başvuru yapacak adaylarda eğitim şartı ile ilgili olarak; Jandarma branşından başvuru yapacak adaylarda en az ortaöğretim (lise) mezuniyeti şartı aranmakta olup, ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans bölümlerinin tamamı başvuru yapabileceklerdir. Diğer branşlar için ise Tablo (2-4)'te belirtilen eğitim seviyesindeki bölümlerden mezun olma şartı aranacaktır.

c. Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü (01 Ocak 2023) itibarıyla 20 (yirmi) yaşından gün almış olmak ve 27 (yirmi yedi) yaşını bitirmemiş olmak [01 Ocak 2004 (dahil) – 01 Ocak 1996 (dahil) tarihleri arasında doğanlar]

ç. Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için (Yedek subay, yedek astsubay, sözleşmeli erbaş ve er olarak görev yapanlardan müracaat edenler dahil) birlik komutanlıklarınca düzenlenen Tablo-5'teki nitelik belgesinden 80 (seksen) puan ve üzeri not almış olmak,

d. Askerliğe elverişli değildir raporu olmamak,

e. Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü (18 Eylül 2023) itibariyle, terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak (18 Eylül 2018 tarihi ve sonrasında terhis olmak.),

f. Sözleşmeli erbaş ve erlerden EN AZ 3 (ÜÇ) YIL görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın ocak ayının ilk günü (01 Ocak 2023) tarihi itibarıyla 29 (yirmi dokuz) yaşını bitirmemiş olmak, [01 Ocak 2004 (dahil)- 01 Ocak 1994 (dahil) tarihleri arasında doğanlar] ve sıralı üç disiplin amiri tarafından “Uzman Erbaş Olur” kararlı nitelik belgesi almış olmak.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçlarının açıklanmasına müteakip uygun sağlık raporunun Personel Temin Merkezine ulaşması ve güvenlik soruşturmasının “Olumlu” olarak sonuçlanmasının ardından adayların atamaları yapılmaktadır. Bu süreç 4-5 ay gibi bir zaman dilimini kapsarken bazı adaylar için bu süre 8-9 ayı da aşabilmektedir.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ SEÇME SINAVI NE ZAMAN OLACAK?

Jandarma uzman erbaş başvurusu uygun görülerek kontenjana girmeye hak kazanan ve sınav ücretini yatıran adaylara, seçme sınavlarının ne zaman, nerede ve ne şekilde icra edileceği bildirilecek.

Sınav tarihleri PTS'de "Sonuç Bilgileri" kısmından yayımlanacak.



#jandarma
#uzman erbaş
#JGK
#sözleşmeli uzman
8 ay önce