|

Angelina Jolie Kamboçya Katliamı'nı anlatıyor

Oyunculuktan yönetmenliğe terfi eden Angelina Jolie, bir Netflix projesi olan "First They Killed My Father" filmini çekiyor. Film, temelini insan hakları aktivisti ve bizzat Angelina Jolie'nin yakın arkadaşı olan Loung Ung'un öyküsünden alıyor.

Yeni Şafak
10:55 - 7/02/2017 Salı
Güncelleme: 11:22 - 7/02/2017 Salı
Diğer
"First They Killed My Father"da Angelina Jolie Kamboçya'da katliama uğrayan 2 milyon insanın hayatını anlatacak.
"First They Killed My Father"da Angelina Jolie Kamboçya'da katliama uğrayan 2 milyon insanın hayatını anlatacak.

Angelina Jolie, bir Netflix projesi olan "First They Killed My Father"ı çekiyor. Jolie, filmin temelini insan hakları aktivisti ve bizzat yakın arkadaşı olan Loung Ung'un öyküsünden alıyor. Film sadece onun hikayesi değil bir ülkenin de hikayesi.



1970'lerde Kızıl Kmerler diye adlandırılan ve kendilerini komünist diye tanıtan, silahlı bir rejim Kamboçya'da tam 2 milyon insanın ölümüne neden oldu. Bu katliamın en büyük nedeni de insanları devletin kurduğu çiftliklerde zorla çalıştırmak istemeleriydi. Pol Pot önderliğindeki bu katliamcı rejim kent yaşamını bile yozlaştırdığı gerekçesiyle yasaklamıştı. Rejimin katlettiği insanların arasında Loung Ung'un babası da bulunuyordu. Filmin adı da buradan geliyor.





Jolie de bu konuyuşöyle ifade ediyor:

"Long'un hikayesinin kalbi, bir çocuğun gözlerinden görülen bir savaş, aynı zamanda bir ülkenin hikayesi."


Projenin gerçekçi bir yanı da, bir çok oyuncunun katliamdan kurtulan insanlar olması. Videoda da onlar için bu kanlı hikayeyi anlatmak oldukça güç görünüyor. Yapımcı Rithy Panh ise bunun anlatılması gereken, kendimizi yeniden yaratacak ve ne olursa olsun devam etmemizi gerektiren bir hikaye olduğunun altını çiziyor.



Filmin bu yıl içerisinde gösterime girmesi bekleniyor.







#Angelina Jolie
#First They Killed My Father
7 yıl önce