|

Fransızlar Bursa el işlerine hayran kaldı

Fransa''nın Romorantin şehrinde düzenlenen Türk mutfağı tanıtım günlerine katılan Bursa MESO, unutulmaya yüz tutmuş çinicilik, yorgancılık, fliografi mesleklerini sergileyerek binlerce kişinin ilgi odağı oldu.

İha
00:00 - 2/11/2012 Cuma
Güncelleme: 11:27 - 2/11/2012 Cuma
Yeni Şafak
Fransızlar Bursa el işlerine hayran kaldı
Fransızlar Bursa el işlerine hayran kaldı

Türkiye''den sadece Bursa''nın temsil edildiği tanıtım günlerine Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Belediyesi ile birlikte kalabalık bir esnaf heyetiyle katılan Bursa Muhtelif Esnaf ve Sanatkârlar Odası, bünyesindeki çinicilik, yorgancılık, fliografi, kitre bebek, koza işleme sanatından oluşan el emeği eserleriyle fuara damgasını vurdu. Üç gün boyunca toplam 150 bine yakın kişinin ziyaret ettiği fuarda Bursa''ya özgü el emeği göz nuru eserleri sergilediklerini ifade eden Bursa MESO Başkanı Fehmi Duban, ''Fransızların bizlere gösterdiği yakın ilgi ve alakadan çok memnunuz. Bursa''mızı Avrupa''da tanıtmak bizleri gururlandırdı'' dedi.

Fuarda Bursa MESO''nun standını ziyaret eden Romorantin-Lanthenay Belediye Başkanı Senatör Jeanny Lorgeoux ile Romorantin Ticaret Odası Başkanı Phillippe Charbonnier, el sanatlarından oluşan eserlere hayran kaldıklarını ifade ettiler. Kendilerine çeşitli hediyeler veren Bursa MESO Başkanı Fehmi Duban''a teşekkür eden protokol mensupları, ilk fırsatta Bursa''ya gelmek istediklerini söylediler. Duban, Bursa''nın ve esnafın tanıtımına büyük katkı sağlayan fuara davet edildikleri için Büyükşehir ve Mudanya belediyelerine teşekkür etti.

12 yıl önce