|

BBC, Rakka'daki kirli anlaşmanın görüntülerini paylaştı

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Rakka'da DEAŞ'lı teröristler ile PKK/PYD'nin gizli anlaşmasını deşifre eden özel bilgeleri paylaştı. Rakka’da sıkışan en az 350 DEAŞ’lı terörist, ABD ve PKK/PYD ile anlaşarak şehirden tahliye edilmişti. O görüntüler kamuoyu ile paylaşıldı.

Yeni Şafak
21:25 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:13 - 13/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
BBC, Rakka'dan tahliye edilen teröristlerin görüntüsünü kamuoyuyla paylaştı
BBC, Rakka'dan tahliye edilen teröristlerin görüntüsünü kamuoyuyla paylaştı
İngiliz kanalı BBC tarafından DEAŞ-ABD-PKK'nın kirli anlaşması deşifre eden özel bir haber yayınladı. Ekim ayında yüzlerce DEAŞ'lı terörist,
ABD ve PKK/PYD
ile anlaşarak şehri konvoylar halinde terk etmişti. Yayınlanan görüntülerde, DEAŞ'lı teröristlerin ABD ile PKK/PYD koruması altında şehri terk ettiği görüldü.
ABD öncülüğündeki askeri koalisyon, 350 DEAŞ’lının “
gizli anlaşma
” ile tahliye edildiğini kabul etti ancak anlaşmada bir paylarının olmadığını açıkladı.

Kentten konvoylarla ayrılan DEAŞ'lı teröristlerin, Irak ve Türkiye sınırına kadar ulaştığı iddia ediliyor.


PKK/PYD daha önce Münbiç'te de DEAŞ ile tahliye anlaşması yapmıştı.

Rakka'yı terör örgütüne teslim etmişlerdi

Terör örgütü PKK/PYD, Suriye'nin Rakka kentini, DEAŞ'tan almıştı. ABD eliyle işgal edilen Rakka, PKK'ya teslim edilmişti. Teröristler, şehrin merkezine teröristbaşı Öcalan'ın posterlerini asmıştı. Gizli anlaşmanın görüntülerini paylaşan BBC dahil birçok Batılı yayın organları ise, Rakka'nın PKK'nın eline geçmesini zafer gibi duyurmuştu.


Rusya, Rakka'daki kirli anlaşmayı açıklamıştı

Rusya'nın Suriye'deki birliklerinin komutanı Orgeneral Sergey Surovikin, terör örgütü PKK/YPG'nin DEAŞ'ın çatışmadan Rakka'dan çekilmesi için örgüt liderleriyle anlaştığını ve dünya kamuoyunun yanıltılması için şiddetli çatışmalar çıktığı yönünde haberler yapıldığını belirtmişti.

#ABD
#Rakka
#PKK
6 yıl önce