|

Cihangiri Ruhani lehine seçimden çekildi

İran'da cuma günü düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimindeki adaylardan reformist siyasetçi Cihangiri, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani lehine yarıştan çekildiğini duyurdu.

Yeni Şafak
18:47 - 16/05/2017 Salı
Güncelleme: 18:48 - 16/05/2017 Salı
AA
İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri
İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, yaptığı yazılı açıklamada, "Ruhani'yi desteklemek için çekiliyorum. Herkesi Ruhani'yi desteklemeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Böylece, cumhurbaşkanlığı seçimleri için Lider Ali Hamaney'e bağlı Anayasayı Koruyucular Konseyi (AKK) tarafından belirlenen 6 adaydan ikisi yarıştan ayrılmış oldu.

Muhafazakar kesimin adaylarından Tahran Belediye Başkanı Muhammed Bakır Galibaf da dün, Meşhed kentindeki İmam Rıza Türbesi ve Külliyesi Vakfı Başkanı İbrahim Reisi lehine çekildiğini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin reformistler ve ılımlı muhafazakarların desteğini alan Ruhani ile muhafazakarların asıl adayı olduğu belirtilen Reisi arasında geçmesi bekleniyor. Muhafazakar kanattan diğer aday Mustafa Mirselim'e seçimlerde şans tanınmıyor.

Reformist aday Mustafa Haşimiteba ise şu ana kadar seçimden çekileceğini açıklamasa da halkı Ruhani'ye oy vermeye davet etti.

  • İran'da 12'nci dönem cumhurbaşkanlığı seçimleri 19 Mayıs Cuma günü yapılacak.

#İran
#Hasan Ruhani
#İshak Cihangiri
7 yıl önce