|

Gazze'de Kudüs kararını protesto ettiler

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararı Gazze Şeridi'nde protesto edildi.

Yeni Şafak
21:54 - 6/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 21:58 - 6/12/2017 Çarşamba
AA
Gazze
Gazze

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararı Gazze Şeridi'nde protesto edildi.

Hamas'ın çağrısıyla Gazze Şeridi'nin kuzeyinde düzenlenen yürüyüşe, Filistin bayrakları ve Kudüs'e destek içerikli dövizler taşıyarak katılan yüzlerce gösterici, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması yönündeki kararına tepki gösterdi.

Hamas yöneticilerinden Muhammed Ebu Asker, yürüyüş sırasında yaptığı açıklamada, "İşgal ne kadar sürerse sürsün Kudüs tarih boyunca Müslümanların olacaktır." dedi.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) "İsrail'i tanımaktan vazgeçme" çağrısında da bulunan Ebu Asker, "Kudüs'ü Yahudileştirme ve İsrail'in başkentine dönüştürme adımı, İsrail'den yana olan ABD'nin maskesini düşürmüştür." diye konuştu.

Ebu Asker, bütün Müslümanları Kudüs'e destek için harekete geçmeye çağırarak, "Kudüs davası Filistin davasından daha önemlidir, çünkü İslami bir davadır." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, bu akşam düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

#Donald Trump
#Gazze
#İsrail
6 yıl önce