|

Katar: Türkiye'nin tüm çabalarını destekliyoruz

Katar Dışişleri Bakanlığı Ortaköy'de gerçekleştirilen saldırı sonrası "Türkiye ile dayanışma içerisinde olan Katar, Türkiye'nin barış ve güvenliğinin kökleştirilmesi için harcadığı çabalara tam destek veriyor" açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
11:18 - 1/01/2017 dimanche
Güncelleme: 11:22 - 1/01/2017 dimanche
AA
Katar Emiri Temim bin Hamad El-Sani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 18 Aralık'ta Trabzon'da bir araya gelmişti.
Katar Emiri Temim bin Hamad El-Sani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 18 Aralık'ta Trabzon'da bir araya gelmişti.

Katar, İstanbul Ortaköy'de düzenlenen terör saldırısını kınayarak, barış ve güvenliğin güçlendirilmesi konusunda Türkiye'nin sarf ettiği çabalara destek verdiğini açıkladı.



Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ortaköy'de düzenlenen terör saldırısının şiddetle kınandığı, Katar'ın terör ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğu belirtildi.



Terör ve sorumlularına karşı dünya devletleri arasında koordinasyonun güçlendirilmesi, uluslararası toplumun çabalarının birleştirilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, "Türkiye ile dayanışma içerisinde olan Katar, Türkiye'nin barış ve güvenliğinin kökleştirilmesi için harcadığı çabalara tam destek veriyor." denildi.



Açıklamada ayrıca Türk halkına, hükümetine ve olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileklerinde bulunuldu.







#Katar
#Katar Dışişleri Bakanlığı
#Ortaköy
il y a 7 ans