|

Tutuklayın

Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Platformu (TAY-DER), PKK/PYD’nin üst yöneticisi Brett McGurk hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:31 - 7/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
McGurk, savcılığa sunulan dilekçede, ‘üst aklın eli’ olarak nitelendi.
McGurk, savcılığa sunulan dilekçede, ‘üst aklın eli’ olarak nitelendi.

Bölgede DEAŞ’la Mücadele Özel Temsilcisi sıfatıyla terör örgütlerini yöneten, emrindeki terör çetesince Suriye’de işlenen savaş suçlarının doğrudan sorumlusu McGurk, savcılığa sunulan dilekçede, ‘üst aklın eli’ olarak nitelendi. Suç duyurusu dilekçesini TAY-DER adına sunan Avukat Tankut Taner, McGurk’ün ‘ülkenin ve vatandaşların güvenliğini tehlikeye atan terör örgütleriyle birlikte hareket ederek bu örgütleri yöneten isim’ olduğuna dikkat çekti.

PKK’YI O YÖNETİYOR

2003’deki Irak işgalinden bu yana bölgede hayatını kaybetmiş yaklaşık 3 milyon insanın kanında McGurk’ün parmak izi olduğuna vurgu yapılan dilekçede, ‘sömürge valisi’nin suçlarına delil olarak PKK/PYD’nin Suriye’deki tabelası ‘SDG’nin eski sözcüsü Talal Silo’nun itirafları gösterildi. Örgütten kaçıp Türkiye’ye sığınan Silo, PKK’ya emirlerin McGurk tarafından verildiğini ve kendisinin buna tanıklık ettiğini anlatmıştı. McGurk’ün hem DEAŞ hem de PKK’ya silah verilmesini sağladığı belirtilen dilekçede şöyle denildi:

BULUNUP GETİRİLMELİ

“McGurk, PKK/PYD hiyerarşik yapısının en tepesindedir. McGurk, anayasal düzeni bozmaya, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya ve toprak bütünlüğünü bozmaya teşebbüs etmiştir. McGurk, hakkında ivedilikle yakalama kararı çıkarılmalı ve bu karar tüm güvenlik birimlerimize ve Güneydoğu’da bulunan 2. Ordu Komutanlığı’na tebliğ edilmelidir. Kuzey Irak ve Suriye hattında bulunan şüpheli yakalanarak Türkiye’ye getirilip yargılanmalıdır.”

#Brett McGurk
#PKK
6 yıl önce