|

MEB ortak sınav ne zaman? Takvimde değişikliğe gidildi!

Milli Eğitim Bakanlığı, ortak sınav haftası tarihlerini güncelledi. Birinci dönemin ilk sınavları için belirlenen tarih aralığı değişti. Sınavlar iki hafta içinde tamamlanacak. Peki ortak sınav ne zaman? Okullarda 1. dönem ilk sınavlar hangi tarihlerde yapılacak? İşte takvim bilgileri...

13:40 - 20/10/2023 Cuma
Yeni Şafak
Ortak sınav tarihleri
Ortak sınav tarihleri

Bu yıl okullarda sınav haftası uygulaması yapılacağı MEB tarafından açıklanmıştı. İlk belirlenen takvim doğrultusunda; 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı 1. dönem ilk sınavları ekim ayının son haftası ile kasım ayının ilk haftası aralığında planlanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre sınav tarihlerinde güncelleme yapıldı. Peki Okullarda sınav haftası ne zaman? Birinci dönem 1. sınavlar hangi tarihlerde yapılacak? İşte ayrıntılar...

ORTAK SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakanlığın yeni eğitim öğretim yılı başında açıkladığı ilk takvime göre, 1 dönemin 1. sınavları Ekim ayının son haftası ile Kasım ayının ilk haftası aralığında yapılacaktı.

Bakanlıktan illere gönderilen yeni yazıya göre 1. sınavlar 30 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında yapılacak. 2. sınav tarihleri ise değişmedi.

Öğrenciler, 1. dönemin ikinci sınavlarına 25 Aralık 5 Ocak tarihleri arasında girecek. Yazıda, kararın okullarda gerçekleştirilen Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarının daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla alındığı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla "ortaokul ve lise düzeyinde, ülke, il ve okul genelinde 3 farklı ortak sınav uygulaması" başlıyor.



#ortak sınav
#ortak yazılı sınav
#meb
#ortak sınav tarihi
7 ay önce