|

Tesla elektrikli kamyon ve pickup üretecek

Son dönemde piyasa çıkarmaya hazırladığı Model 3 ile dikkatleri üzerine çeken ve piyasa değerini her geçen gün arttıran ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın kurucusu ve CEO’su Elon Musk, dün akşam Twitter’da kullanıcılarla konuşmasında Eylül ayında kamyon, 18-24 ay içerisinde ise pick up tanıtımı yapacaklarını söyledi.

Yeni Şafak
11:30 - 14/04/2017 Cuma
Güncelleme: 11:31 - 14/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
Tesla'nın pickup modelinin otomobil uzmanları tarafından tahminen tasarımı bu şekilde olacak.
Tesla'nın pickup modelinin otomobil uzmanları tarafından tahminen tasarımı bu şekilde olacak.

Önümüzdeki temmuz ayında çıkartacağı Model 3 ile birçok ön sipariş alan dikkatleri üzerine toplayan ve piyasa değerini her geçen gün arttırarak Dünya’nın en değerli dördüncü otomotiv şirketi olan Tesla’nın önümüzdeki dönemde iki yeni araç çalışması içerisinde olduğu ortaya çıktı.

Şirketin kurucusu ve CEO’su olan Elon Musk’un dün akşam saatlerinde attığı tweet ile Tesla’nın Eylül ayında bir kamyon tanıtımı yapacağını açıkladı.

Yeni kamyonun eylül ayında tanıtılacağını söyleyen Musk, takım arkadaşlarının inanılmaz bir iş çıkardığını ve aracın ileri seviye bir araç olduğunu söyledi.


Elon Musk birkaç dakika sonra bir takipçisinin pickup tanıtımının bu yıl mı önümüzdeki yıl mı olacağı sorusu üzerine 18-24 ay içerisinde de pickup tanıtımı yapacaklarını söyledi.


Twitter’ı aktif bir şekilde kullanan ve merak edilen sorulara cevap veren Musk, üstü açık araba sorusu üzerine önümüzdeki dönemde üstü açık bir araç piyasaya çıkaracaklarını da söyledi.


Detaylar için bir açıklama yapmayan Elon Musk’ın açıklamaları sonrası Tesla Motors hisseleri kısa süre içerisinde %2.4 arttı ve piyasa değerini arttırmayı sürdürdü.



#Tesla
#Pickup
#Kamyon
#Elon Musk
7 yıl önce