|

Son dakika haber-YSK kararını açıkladı: CHP'nin referandum iptali başvurusu reddedildi!

Son dakika haberi olarak Yüksek Seçim Kurulu (YSK) CHP'nin referandum iptali başvurusunu reddetti. YSK'nın kararı hakkındaki tüm detayları ve son gelişmeleri yenisafak.com'dan takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:57 - 19/04/2017 Wednesday
Güncelleme: 18:26 - 19/04/2017 Wednesday
Diğer
Son dakika haber-YSK kararını açıkladı: CHP'nin referandum iptali başvurusu reddedildi!
Son dakika haber-YSK kararını açıkladı: CHP'nin referandum iptali başvurusu reddedildi!

Son dakika haberleri: YSK, CHP'nin referandum iptali başvurusunu reddetti. Referandumun iptali 1'e karşı 10 oyla reddedildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), referandumun iptali talebini oy çokluğuyla reddetti.YSK’da anayasa referandumuna ilişkin yapılan itirazlar görüşülmek üzere bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının ardından YSK’dan yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkların Demokrat Partisi (HDP) ve Vatan Partisi tarafından ayrı ayrı Yüksek Seçim Kuruluna sunulan dilekçeler ile 16 Nisan 2017 tarihinde yapılan anayasa değişikliği halk oylamasını tam kanunsuzluk nedeniyle iptaline ilişkin talepler, bugün saat 10.30’da başlayan YSK, toplantısında görüşülmüş yapılan değerlendirmeler neticesinde her üç talebinde ayrı ayrı oylanmasıyla 10 üyenin ret, 1 üyenin kabul yönündeki oyları ve oy çokluğuyla reddine saat 17.30 itibariyle karar verilmiştir" denildi.

Referandumu kaybeden CHP'nin hezeyanları- Cumhuriyet Halk Partisi, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getirecek yeni anayasa maddeleri için başlattığı çalışmaya katılmadı. 16 Nisan referandum tarihinin belirlenmesiyle birlikte 'hayır' propagandası yapan CHP, yüzde 51,4 oranında 'evet' tercihine karşı kaybetti.

Referandumun kaybedeni CHP, sandık sonuçlarının netleştiği andan itibaren dikkati çeken bir söylem benimsedi. Seçim sonuçlarına gölge düşürmeyi planlayan partililer, her platformda 'şaibe' iddialarını dillendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun oranları karıştırarak başladı-
16 Nisan akşam CHP'li çeşitli isimlerin manipülatif mesajlarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk açıklamayı yaptı.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'ndeki basın toplantısında "Toplumun en az yüzde 50’si 'Hayır' diyor" yalanını öne sürdü.

YSK'ya ilk itiraz -
Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından CHP, referandumun iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itiraz dilekçesini verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Bu seçim meşruiyeti olmayan bir mühürsüz seçimdir" dedi.

Son örnek Söke'den geldi-
CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, bugün canlı yayında referandumla ilgili açıklamalarda bulundu. 'İlan edilen bu referandumun sonucunu tanımıyoruz' diyen Böke, "Bunun için demokratik tüm haklarımızı kullanacağımızdan şüpheniz olmasın. Her türlü deyince Meclis'ten çekilmekten de çalışmaya devam etmek de buna girer" ifadelerini kullandı.
#Son dakika haberleri
#YSK
#CHP
#Referandum iptali başvurusu
#YSK kararı
#Referandum iptali reddedildi
7 years ago