|

Bozkır: AB kapıları açsa biz kaparız

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Türkiye''nin AB''ye üye olması durumunda Türk vatandaşlarının iş için Avrupa''ya gideceği iddialarıyla ilişkin olarak, ''Kapıları açsalar, biz kendi kapımızı kaparız. Belçika''ya gitseler iş yok güç yok, ne yapacak orada?'' dedi.

Ntvmsnbc
00:00 - 2/09/2014 Salı
Güncelleme: 15:18 - 2/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Bozkır: AB kapıları açsa biz kaparız
Bozkır: AB kapıları açsa biz kaparız

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu.

Bozkır''ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Avrupa Birliği süreci fasıl açmaktan ibaret bir süreç değildir. Uluslararası kuruluşa üyelik de değildir. AB başka bir olay. AB günlük yaşamında her alanda etki yapar. Refah, eğitim ve yaşam kalitesini artıran, geleceğe daha güvenli bakmasını sağlayan bir yapıdır. Okyanusta küçük bir kağıttan gemidir.

AB süreci konusunda çok daha sağlıklı bir noktadayız. Bütün gereksinimleri yerine getirdiğimizde o fasıl bizim için açılmıştır.

Türkiye olarak baktıkları resmin doğru resim olmasını istiyoruz. Yanlış bir resme bakıldığında yanlış bir algı ortaya çıkıyor. İlk yapmamız gereken bu algıyı düzeltmek.

Türkiye''nin aile fotoğrafında yer almaması yanlış bir şey oldu, bunu düzelteceğiz. Siyasette bunun düzeltilmesi gerekiyor. Yanlış bir resme bakıyorlar.

Kapıları açsalar, 20 milyon Türk vatandaşı gidecek diyorlar. Kapıları açsalar, biz kendi kapımızı kaparız. Belçika''ya gitseler iş yok güç yok, ne yapacak orada?

İlerleme raporu eleştirisi

Öyle bir kötü bir ilerleme raporu çıktı ki… Raporu yazan kişiye ''Sen hiç Türkiye''ye geldin mi?'' dedim. ''Gelmedim'' dedi. Bayramın üçüncü günü rapor yayımladılar. Dedik ki başka bir gün yayınlayın dedik., hayır dediler. Yayınladılar ne oldu, hiç kimseye bir yarar sağlamadı.

İlerleme raporu için katkılarımızı vereceğiz. Müsteşarımız yakın bir tarihte Brüksel''e gidecek.

Biz Yunanistan''la çok iyi ilişkiler kurmayı arzu ediyoruz. Yunan iç politikası eski reaksiyonları devam ettiriyor. Türkiye''de bir gelenek vardır. İlk ziyaret KKTC''ye, ikinci ziyaret Azerbaycan''a yapılır. Bunun değiştirilmesinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, hiçbir hasmane söz içermeyen mesajları vermiş, KKTC''yi ziyaret etmiştir.

10 yıl önce