|

Hukuksuz talebe ret

Mustafa Sait Özkan
00:00 - 21/10/2014 Salı
Güncelleme: 23:53 - 20/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Hukuksuz talebe ret
Hukuksuz talebe ret

Paralel yapının hedef tahtasına koyduğu insanlara karşı her türlü yolu mübah saymasının bir örneği de Balıkesir''de yaşandı. Balıkesir L Tipi Cezaevinde kalan Ahmet Kubilay Tezcan''ı hedef tahtasına oturtan paralel yapı, Tezcan'ı, ilk aşamada ihaleye fesat iddiaları nedeniyle tutuklandı. Hakkındaki iddiaların asılsız çıkması üzerine 16 Temmuz 2010 tarihinde serbest bırakıldı.

SUÇ ÖRGÜTÜ YÖNTEMİ

Bir süre sonra ruhsatsız silah bulundurma nedeniyle gözaltına alınan Tezcan cinayete karıştığı iddiasıyla tutuklu yargılanmak üzere Balıkesir L tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Cinayet davasını suç örgütü ile ilişkilendirerek genişletmek isteyen paralel yapı, davayı İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi''ne aldırdı.

MAHKEME DUR DEDİ

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı''nca 1 Aralık 2010 tarihinde Kepsut İlçesi Sulh Ceza Mahkemesi''ne yazılan talimat yazısında Tezcan''ın kaldığı cezaevindeki koğuşunun dinlenilmesi talep edildi. Balıkesir Cumhuriyet Savcılarından Şaban Özdemir imzalı yazıda, B9 koğuşunda kalan Tezcan ve beraberinde yargılanan 5 kişinin bir hafta süreyle teknik araçlarla izleme ve görüntü alınması talep edildi. Sulh Ceza Mahkemesi ise bu kararı koğuşun kamuya açık olmaması talebiyle reddettiği, koğuşun kamuya ait olduğu ve konut olarak değerlendirilmediğine yer verildi.


9 yıl önce