|

Saadet'ten CHP'ye baş örtüsü tepkisi

Hükümetin baş örtüsüyle ilgili düzenlemelerini olumlu bulduklarını söyleyen Saadet Partisi (SP) İnegöl İlçe Başkanı Ertan Sütçü, CHP'ye tepki göstererek, ''Ey CHP! Bu milletin baş örtüsüyle, inancıyla uğraşmak size ne kazandırıyor?'' dedi.

İha
00:00 - 2/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:14 - 2/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Saadet'ten CHP'ye baş örtüsü tepkisi
Saadet'ten CHP'ye baş örtüsü tepkisi

İlçe yönetim kurulu ve belediye meclisi üyeleri ile birlikte partide basın toplantısı düzenleyen Başkan Ertan Sütçü, ''Bildiğiniz üzere yaklaşık 20 gün önce okullarımız eğitime başladı. Yeterli olmasa da baş örtüsü konusunda atılan adımları olumlu bulduğumuzu, baş örtüsü serbestliliğin her alanda uygulanmasının bir hak olduğunu, her yerde bu hakkın kullanılması gerektiğini ifade ediyorum. SP olarak her hayırlı adımın yanındayız. Şu anda Suriye''de de ilkokullarda baş örtüsü serbest, Irak''ta da ama bu ülkelerin durumu ortada. O yüzden her zaman büyük haritaya bakmanın önemine vurgu yapıyoruz. Hükümetin açıkladığı şekliyle 1-2 maddenin değiştirilmesi kadar basit olan baş örtüsü konusundaki tutumun, bugüne kadar neden yapılmadığını, evlatlarımıza bunca yıl neden zulüm yapıldığını da sorgulamak gerekiyor'' diye konuştu.

Baş örtüsü serbestliği karşısındaki tutumlarından dolayı CHP'yi eleştiren Sütçü, ''Ey CHP! Varsa yoksa uğraştığınız tek alan bu milletin dini, imanı, baş örtüsü. Bu milletin baş örtüsüyle, inancıyla uğraşmak size ne kazandırıyor? İktidar partisi hemen hemen bütün kamu kuruluşlarında taşeron işçiliği yaygınlaştırırken CHP'nin sesi çıkmıyor ama iş baş örtüsüne gelince hemen sesleri çıkıyor. Bu halkın, bu milletin inancıyla uğraşmak size ne kazandırıyor? Biz buradan CHP'li kardeşlerimize sesleniyoruz. AKP'nin en büyük destekçisi sizsiniz. Halkımız, ''Ne yapalım, AKP gelmesin, CHP mi gelsin?'' diyor. İşçimiz sömürülürken, ülkemiz Orta Doğu''da bataklığa sürüklenirken sesin gür çıkmaz da, baş örtüsü serbest bırakılınca sesin çıkarsa tabii ki halkımız böyle diyecek. Ama biz diyoruz ki, aziz milletimiz ne ona ne buna mahkumdur çünkü bu milletin asıl kimliğini taşıyan, özünü temsil eden, tarihinden güç alan, istikbale doğru yürüyen, azimli, kararlı bir parti var, o da Saadet Partisi'dir'' dedi.

9 yıl önce