|

Öğrencileri dolandırdı

Yeni Şafak’ın ulaştığı belgelerde Fethullah Gülen’e yönelik “dolandırıcılık” suçlamaları var. 1977-78 yıllarında Orman Bakanlığı yapan Sabahattin Savcı, kendisine ulaşan şikayet mektubuna cevabında, "Bu konu ile ilgili birçok sözlü şikayet aldık. Kimse resmiyete müracaat etmiyor, korkuyorlar herhalde" ifadelerini kullanıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 31/03/2015 Salı
Güncelleme: 20:11 - 30/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Gülen örgütü lideri Fethullah Gülen'in 1970li yıllarda öğrencilerin parasına el koyduğu için şikayet edildiği ortaya çıktı. 1977-78 arasında Orman Bakanı olarak görev yapan Sabahattin Savcı, kendisine iletilen bir şikayet mektubuna cevabi yazı yazıyor. 19 Temmuz 1975 tarihli şikayet mektubunda, Gülen'in bir öğrencinin parasına el koyduğu belirtilirken Savcı'nın ifadeleri dikkat çekici. “Fethullah hocayı şikayet etmişsin.Parasına el konulan öğrencinin ifadesini yazılı bir kağıda alırsan Fethullah hoca hakkında tahkikat yaptırabilirim” diyen Savcı, konuyla ilgili pek çok sözlü şikayet aldığını ancak kimsenin resmiyette müracaat etmediğini belirtiyor. İnsanların korkmuş olabileceğine ihtimal veren Savcı, Gülen'in nur talebeliğiyle ilgisinin bulunmadığını da vurguluyor.



NUR TALEBELİĞİYLE ZERRE KADAR İLGİSİ YOK


Kendisine Gülen hakkında şikayet mektubu gelen Savcı, bu konuda birçok şikayetin geldiğini ama kimsenin resmi şikayette bulunmadığını belirtiyor. İBRAHİM CAN 2015-03-30T23:06:59.3064038+03:00 Kendisine Gülen hakkında şikayet mektubu gelen Savcı, bu konuda birçok şikayetin geldiğini ama kimsenin resmi şikayette bulunmadığını belirtiyor.



Savcı şu ifadelere yer veriyor: “Dostum merak etme, Nur talebeliği ile ilgisi olmayan Fetullah Gülen'e ben de zerre kadar güvenmiyorum. Ruhani değil, dünyevi işlerle alakadar olduğu herkes tarafından bilinmekte, hiçbir güven telakki etmemekte. İman nuruyla yoğrulmuş, içi Peygamber sevgisi, Kur'an sevgisi ile dolu imandaşım”



'PARA VE ZİYNET TOPLADI'


Yeni Şafak’ın ulaştığı belgelerde Fethullah Gülen’e yönelik “dolandırıcılık” suçlamaları var. İBRAHİM CAN 2015-03-30T23:03:41.3863542+03:00 Yeni Şafak’ın ulaştığı belgelerde Fethullah Gülen’e yönelik “dolandırıcılık” suçlamaları var.



Gülen hakkında dönemin başbakanına yazılan başka bir mektupta ise Gülen'in vatandaşlardan para ve ziynet eşyası aldığı ancak geri vermediği ortaya çıktı. Mehmet Fişek, Ahmet Eren, M. Ali Kemen, Ali Turabi, Ayşe Külünk, Veysel Er, Osman Fındık, Yeter Elikısa, Münevver Aslan imzalı belgede, Gülen'in mahalle camisine giderek kendisini Nur talebesi olarak tanıttığı ve 9 kişiden para aldığı belirtiliyor. Para miktarının ne kadar olduğunu belirtmeyen mektupta alın teri olan paralarını geri almak isteyen vatandaşların mektubu ifadeleri şöyle; “Çok kıymetli Başbakanım, İki defa mektup yazdığım halde sizden cevap alamadım. Fethullah Gülen isimli kendini 'Nur talebesiyim' diye tanıtıp, mahallemizin camisine 9 kişiden paralarımızı, ziynet eşyalarımızı alarak iade etmemiştir. Bu zattan alın teri olan paralarımızın alınmasını talep etmekteyiz. Hepimiz çok mağdur durumdayız. Ellerinizden öpüyoruz. Kumkapı idari heyet başkanımız konuyu biliyor. Hürmetlerimizle Sayın Başbakanımız.”


#Sabahattin Savcı
#Fethullah Gülen
#Gülen'in masonluk belgeleri
#Gülen cemaati
9 yıl önce