|

Her gün 250 kişiye iftar yemeği yapıp dağıtıyor

Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörü Emrah Köksal Zengin, ramazan ayında hayırseverlerin de desteğiyle yaptığı yemekleri sokak sokak gezerek dağıtıyor. 250 kişiye yemek dağıtan Zengin, "Bu işin maneviyatı çok daha yüksek. Aldığımız yüzlerce madalya ve kupadan çok daha değerli" dedi.

Yeni Şafak
12:34 - 19/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:44 - 19/06/2017 Pazartesi
AA
Her gün 250 kişiye iftar yemeği yapıp dağıtıyor.
Her gün 250 kişiye iftar yemeği yapıp dağıtıyor.

Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörü Emrah Köksal Sezgin, hayırseverlerin de desteğiyle her gün kendi elleriyle 250 kişilik yemek yapıp iftarda vatandaşa dağıtıyor.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Davutlar Meslek Yüksek Okulu'nda öğretim görevlisi olan Sezgin, okul mutfağında hazırladığı yemekleri kendi tasarladığı kamyonla iftar öncesi ilçe sokaklarında gezerek dağıtıyor. Dağıtılan iftarlıkları tadan vatandaşlar, yemekleri dünyaca ünlü bir şefin yaptığını duyunca şaşkınlığını gizleyemiyor. Sezgin, dağıttığı iftarlıklardan tadan insanların hayır duasını almasının kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

'Bu işin maneviyatı çok yüksek'

Emrah Köksal Sezgin, "Bizim işimiz yemek yapmak. Nerede ve ne için olduğuna bakmaksızın iyi yemek yapmaya çalışırız. Bu işin maneviyatı çok daha yüksek. Aldığımız yüzlerce madalya ve kupadan çok daha değerli. Herkes gelip teşekkür edip dua ediyor. Zaten aşçılık, şeflik, yemek yapmak böyle bir şey. Doğru noktalarda ulaştığında çok güzel geri dönüşler alıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Her gün farklı yemek yaptıklarına dikkati çeken Köksal, ilginin yoğun olmasından dolayı seneye de bu organizasyonu yapacağını sözlerine ekledi.

#Ramazan
#​Türkiye Aşçılar Milli Takım
7 yıl önce