|

Memleket hüsranı

1 Kasım’ın ilginç sonuçlarından biri, muhalefet partisi liderlerinin memleketlerinde kaybedişi oldu. Bahçeli ve Demirtaş’ın nüfusuna kayıtlı olduğu ilçelerde AK Parti birinci parti olurken, Kılıçdaroğlu’nun ilçesinde birinci sırada HDP yeraldı. İlçesinde birinci çıkan tek lider ise Davutoğlu oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 21:38 - 8/11/2015 Pazar
Yeni Şafak

1 Kasım seçimlerinden başarısızlıkla çıkan muhalefet partileri liderleri, nüfusa kayıtlı oldukları ilçelerde de hüsrana uğradı. CHP, MHP, ve HDP liderleri kendi ilçelerinde de birinci olamadı. Tunceli'nin Nazımiye ilçesi doğumlu Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisi CHP, Tunceli'de yüzde 27 oy alabildi ve ikinci parti oldu. Tunceli'nin birinci partisi ise yüzde 54.8'le HDP. Kılıçdaroğlu'nun ilçesi Nazımiye'de de durum değişmedi. Nazımiye'de yüzde 64.7 oy alan HDP birinci parti çıkarken, CHP, aldığı yüzde 32 oranında oy ile ikinci sırada yeraldı.



KÜTÜKTE KAYBETTİ

Seçimlerin üçüncü partisi olan HDP'nin lideri Selahattin Demirtaş, Elazığ'ın Palu ilçesine kayıtlı. 7 Haziran seçimlerine göre tüm illerde oyunu düşüren HDP, Elazığ'da yüzde 4'lük düşüşle yüzde 11.2 oranında oy aldı. Demirtaş'ın memleketi Elazığ'da yüzde 66.5'lik oy oranı ile AK Parti birinci sırada yer aldı. Palu'da da oylarını düşüren HDP, yüzde 4.9 oranında oy alırken, AK Parti oyların yüzde 87.4'ünü alarak yine birinci oldu.



BAHÇE'DE OYLAR ERİDİ

MHP lideri Devlet Bahçeli ise Osmaniye'nin Bahçe ilçesine kayıtlı. MHP, Osmaniye'de 7 Haziran'a göre yüzde 7'lik bir oy kaybı yaşadı. Bahçeli'nin memleketinde oyların yüzde 47'sini alan AK Parti birinci sırada yeralıyor. Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde ise MHP'ye sadece yüzde 32 oranında oy çıktı.



Bu ilçede AK Parti, MHP'nin oy oranını neredeyse ikiye katladı. AK Parti'nin Bahçe ilçesindeki oy oranı yüzde 58.5 oldu.



Başbakan Taşkent'i salladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun memleketi Konya'da AK Parti yüzde 73.9 oranında oy aldı ve birinci parti oldu. AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu'nun memleketi Taşkent ilçesinde ise AK Parti, oyunu 7 Haziran seçimlerine göre yaklaşık yüzde 8 oranında artırarak oranı yüzde 80'e çıkardı. Taşkent'te ikinci parti yüzde 11.5 oy oranı ile MHP oldu.



#1 kasım
#seçimler
#liderler
#partiler
8 yıl önce