|

Zincirleme oy hırsızlığı

HDP’nin 1 Kasım’da barajı terör örgütü elemanlarının baskılarıyla aştığı ortaya çıktı. Seçmene HDP mühürlü oy pusulasını vererek zarfa atmasını isteyen örgüt üyeleri boş pusulayı istedi. Baskıyla bu yöntemi zincirleme uygulayıp oy hırsızlığı yaptı.

Yeni Şafak
05:00 - 8/11/2015 Pazar
Güncelleme: 02:30 - 8/11/2015 Pazar
Yeni Şafak

HDP, 7 Haziran'da sandıklara büyük baskı uygulayan terör örgütü elemanlarının etkisiyle yüzde 13'ün üzerinde oy aldı. PKK yöneticisi Cemil Bayık'ın, 1 Kasım sonuçları için “PKK olmasaydı HDP yüzde 5 bile alamazdı” açıklamasının da sırrı çözüldü.


Oyları gittikçe eriyen HDP'nin imdadına ise terör örgütünün çatı yapılanması KCK koştu. Geçtiğimiz seçimlere oranla sandık güvenliğine daha çok önem verilen 1 Kasım'da KCK'nın yeni bir yöntemi hayata geçirerek oy hırsızlığı yaptığı belirlendi. Güvenlik birimlerine ve savcılıklara yansıyan şikayet ve ihbarlar terör örgütünün 'zincirleme oy hırsızlığı' oyununu deşifre etti. Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Ağrı gibi şehirlerin merkeze uzak ilçelerinde HDP yüzde 90'ları aşan oy aldı.



MÜHÜRLÜ VERİP BOŞUNU ALDILAR


Rekor oylar, değişik bir baskı yöntemiyle gerçekleştirildi. İlk önce sandığa giden bir örgüt üyesi boş zarf atıp pusulayı aldı. Daha sonra HDP'ye 'evet' mührü basılan oy pusulası vatandaşa verilerek sandığa atması ve boş pusulayı getirmesi istendi. Bu yöntem seçmene baskıyla zincirleme bir şekilde uygulanarak HDP'nin barajı aşması sağlandı. Ağrılı bir vatandaş Emniyete şu bilgileri verdi: “Oy kullanmadan önce bana HDP mühürlü bir oy pusulası verdiler ve 'Bunu zarfa koyup sandığa atacaksın, sana verilen oy pusulasını ise bize getireceksin' dediler. Bunu yapanlar örgütün köy komitesi üyeleriydi.”



KAYIP PUSULA VE MÜHÜRLER VAR


Bu yöntemin yanı sıra farklı hilelerle de HDP'ye oy kullandırıldığı tespit edildi. Konuyla ilgili güvenlik birimlerinin yaptığı incelemelerde, bazı seçim bölgelerinde kayıp oy pusulaları ve tercih mühürleri olduğu saptandı.



#seçimler
#hdp
#seçimlerde hile
8 yıl önce