|

Avrupa'da tur gecesi

İlk maçlarında aldığı avantajlı sonuçlarla bir ayağını UEFA Avrupa Ligi gruplarına atan temsilcilerimiz, bugün yarım kalan işi bitirmek için sahaya çıkacak

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 28/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:24 - 28/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Avrupa'da tur gecesi
Avrupa'da tur gecesi

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimiz Trabzonspor ve Kardemir Karabükspor, bugün gruplara kalma yolunda son 90 dakikalarına çıkıyor. Trabzonspor, Play-Off turu ilk maçında sahasında 2-0 yendiği Rostov ile deplasmanda karşı karşıya gelecek; mücadele saat 20.00'da başlayacak. Bir diğer eşleşmede ise Rosenborg'u eleyerek sükse yapan, Fransız temsilcisi St.Etienne'yi de evinde 1-0 ile geçen Kardemir Karabükspor, Fransa deplasmanında tur arayacak. Ülkemizi ilgilendiren bu diğer kritik mücadele ise saat 21.30'da başlayacak.

MUSTAFA YUMLU İĞNEYLE OYNUYOR

Bordo-mavili takımda bu maç öncesi önemli eksikler bulunuyor. Uzun süredir sakat olan Özer Hurmacı ve Bourceanu dışında önceki günkü idmanda sağ üst adalesinde kas yaralanması olan Bosingwa ile grip olan Constant, bugün forma giyemeyecek. Rostov ile oynanan ilk maçta sakatlanan, ancak önceki günkü idmanda takımla çalışmalara katılan Mustafa Yumlu, iğneyle de olsa bugün yine sahada olacak. Kardemir Karabükspor'da ise bu zorlu karşılaşma öncesinde herhangi bir eksik veya cezalı oyuncu bulunmuyor.

Stres attılar!

Rostov maçı için önceki gün Rusya'ya giden Trabzonspor, dün güne şehir turuyla başladı. Tüm takım olarak Rostov sokaklarını gezen futbolcular, zorlu rövanş öncesi stres attı.

1-2 oyuncu daha bekliyorum

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Rostov maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında 'Transferler henüz bitmedi, 1-2 oyuncunun gelmesini bekliyorum. Transferi geç başlattık ama hızlı hallettik' dedi. Takviyelerin Trabzonspor'a yeterli olup olmayacağını zaman içinde göreceklerini kaydeden Boşnak teknik adam, 'Daha önce söylediğim gibi yoğun çalışmamız gerekecek. O yüzden sezonun başlangıcı bizim için zor olabilir. Tekrarlıyorum, Rostov bizden daha önce lige başladı. Onlar daha hazır çıkacaktır maça. Bizim için zor olacak. Tam anlamıyla hazır değiliz. Turu geçersek sezon öncesi güzel bir motivasyon olur bizim için. Grup maçları öncesinde yapacağı lig maçlarıyla takımı oturtabiliriz' yorumunu yaptı.

'Rostov takımının herhangi bir maçta her saniye golü bulabilecek bir kadro olduğunu söyleyebilirim. Maçlarının hepsini izledim, hücuma yönelik bir anlayışlarının olduğunu söyleyebilirim' diyerek rakiplerini öven Halilhodzic, Constant ve Bosingwa'nın yokluğu için 'Bosingwa'nın burada olmasını isterdim ama boşluğunu dolduracak yedek oyuncularımız var' dedi.

Van der Vaart'tan şok açıklama! KALIYORUM

Trabzonspor'un yabancı kontenjanını boşaltması halinde imza attırması beklenen Hollandalı yıldız Van der Vaart, Hamburg'da kalmak istediğini açıkladı. Sport Bild'e konuşan 31 yaşındaki yıldız, 'Kulüp CEO'su Didi Beiersdorf ile konuştuktan sonra kulübün de beni istediğine ikna oldum. Ayrılmayı düşünmüyorum. Kariyerime burada devam edeceğim' şeklinde konuştu.

Kafkas: Tur şansı yüzde 50

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövaş maçında St. Etienne ile bugün Fransa'da karşılaşacak Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Tolunay Kafkas, ilk maçta aldıkları 1-0'lık galibiyetin avantaj olmadığını ve şansların eşit olduğunu söyledi. Maçın oynanacağı statta basın toplantısı yapan Kafkas, 'Tur atlamak için mutlaka gol bulmamız gerek. Gol bulmadan bu turu atlayacağımıza inanmıyorum. Maçta şanslar eşit. Etkili futbolcuları, çok iyi hocaları, başkanları ve taraftarları var. Bu baskıyı kaldırmamız gerekiyor' dedi.

10 yıl önce