|

Çocukluk hayalimdi

Fenerbahçe derbisinde attığı gollerle rüyalarının gerçek olduğunu kaydeden Hollandalı yıldız, ''Şut ayağımdan çıktığı anda gol olacağını biliyordum. Böyle şeyleri bazen hissedersiniz'' dedi. Sneijder, aşırı ilgiden dolayı omuzunda incinme olduğunu da kaydetti

Taha Güvendi
00:00 - 21/10/2014 Salı
Güncelleme: 00:22 - 21/10/2014 Salı
Yeni Şafak
Çocukluk hayalimdi
Çocukluk hayalimdi

Galatasaray''ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, attığı jeneriklik gollerle kazanılan Fenerbahçe derbisinin ardından Hollanda basına özel açıklamalarda bulundu. Hollanda Milli Takımı ile deplasmanda oynadıkları İzlanda karşısında hayal kırıklığı yaşadığını belirten başarılı oyuncu, ''İzlanda karşısında hayal kırıklığı yaşadım ancak daha sonra derbiye konsantre oldum. Taraftarlar için alınmış bir galibiyet. Bu derbi için bir futbolcudan yılın maçı diyebiliriz. Galatasaray-Fenerbahçe maçlarında oynamak fantastik'' dedi.

ALVES İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRDI

Fenerbahçe forması giyen Bruno Alves''in gördüğü kırmızı kart hakkında da konuşan Hollandalı yıldız, ''Brunuo Alves''in kırmızı kart görmesi ile rakibimiz 10 kişi kaldı ve işimiz kolaylaştı. Ancak son dakikalara doğru zaman giderek daralıyordu ve ben de şut çekmeye karar verdim. Böylesine bir stadyumda dünya çapında iki gol patlatmak çocukken hayalini kurduğun bir rüyaydı. Şut ayağımdan çıktığı anda gol olacağını biliyordum. Böyle şeyleri bazen hissedersiniz'' İfadelerini kullandı.

BİRÇOK İNSANI MUTLU ETTİK

Hollandalı süper star ayrıca, ''Derbi sonrasında insanlar bana yaşlı gözler ile baktılar ve bütün gece havai fişek sesleri ile geçti. Böylesine büyük bir camianın hep bir ağızdan söylediği şarkılar tüylerimi diken diken etti'' şeklinde konuştu. Wesley Sneijder son olarak ise, ''Gösterilen aşırı sevinçten dolayı omuzlarım ciddi şekilde incindi. Bu da benim için ayrı bir memnuniyet sebebi oldu. Taraftarlar ve takım arkadaşlarım boynuma dolanmıştı. Öyle görünüyor ki, bir çok insanı ciddi manada mutlu ettik'' diyerek sözlerini noktaladı.

Uzaktan şutta Avrupa''nın en iyisi

Spor istatistiği şirketi Opta''nın verilerine göre, ceza sahası dışından kaydedilen gollerde Avrupa''nın en iyisi Galatasaraylı Wesley Sneijder. Fenerbahçe karşısında uzaktan kaydettiği iki golle ceza sahası dışından attığı gol sayısını 3'e yükselten Hollandalı yıldız, bu alanda Cristiano Ronaldo''yu da geride bıraktı. Sneijder ayrıca, derbide çektiği 9 şutla bu sezon Süper Lig''in bir maçta en çok şut atan oyuncusu oldu.

MELO DA REKOR KIRDI

Derbinin gizli kahramanı ise, girdiği 21 ikili mücadelenin 19''unu kazanan Felipe Melo oldu. Melo, bu sayıyla sadece Süper Lig''in bu sezonki ikili mücadele kazanma rekorunu kırmakla kalmadı, aynı zamanda Avrupa''da da ilk sırayı almayı başardı.

Galatasaray''a uğurlu hakem

Avrupa kupalarında mücadele edecek takımlarımızın maçlarını yönetecek hakemler belli oldu. Şampiyonlar Ligi''ndeki G.Saray''ın yarın sahasında Borussia Dortmund ile oynayacağı kritik maçı İspanyol hakem Antonio Miguel Mateu Lahoz yönetecek. Lahoz ile Türk takımları hiç maç kaybetmedi. Beşiktaş''ın Perşembe günü Partizan ile yapacağı mücadelede İtalyan Paolo Silvio Mazzoleni, aynı kulvarda Trabzonspor''un sahasında Lokeren''i ağırlayacağı karşılaşmada ise İsrailli Liran Liany düdük çalacak.

Sola Telles sağa Tarık

Ezeli rakibi F.Bahçe'yi yenerek moral bulan G.Saray, gözünü Borussia Dortmund maçına dikti. Teknik direktör Cesare Prandelli, zorlu maç öncesi kadroda bazı değişikliklere gidecek. İtalyan hoca , derbide sol bekte görev verdiği Tarık Çamdal'ı Veysel Sarı'nın yerine sağ beke çekecek. Sol bekte Alex Telles'i kullanacak Prandelli, Olcan Adın ve Bruma arasındaki tercihini maç günü yapacak.

Yarsuvat'tan Dürüst sürprizi

G .Saray'da 25 Ekim 'de yapılacak olağanüstü seçimli genel kurulunda başkanlığa adaylığını koyan isimlerden Duygun Yarsuvat, G.Saraylı Eski Sporcular Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Yarsuvat, listesindeki isimleri tanıtırken, daha önce ekibinde olduğunu açıklamadığı Ali Dürüst'ün de yönetiminde görev alacağını belirtti. Yarsuvat, Dürüst'ün Albayrak ile birlikte Futbol Şubesi'ndan sorumlu olacağını söylerken, "Florya'yı ayakta tutan ve bu konuda engin tecrübeye sahip olan Ali Dürüst kardeşimiz, İsmail Sarıkaya ve Abdürrahim Albayrak ile birlikte Florya'da olacak" ifadelerini kullandı.

UEFA'dan 50 Bin Euro para cezası

UEFA'dan G.Saray'a ceza. Disiplin Komitesi, Şampiyonlar Ligi'ndeki Arsenal maçında yaşanan tribün olayları nedeniyle sarı-kırmızılı kulübe 50 bin Euro para cezası verdi.

9 yıl önce