|

'Çok gurur duydum'

Bir yabancı futbolcu olarak ezeli rakibin taraftarının kendisini alkışlamasını 'Bu gurur verici bir şeydir' sözüyle değerlendiren Fernando Muslera, kaybettikleri kupa için de 'Kurtarmak benim işim fakat maalesef şanssızlıklar yaşadık' dedi

Taha Güvendi
00:00 - 28/08/2014 jeudi
Güncelleme: 00:01 - 28/08/2014 jeudi
Yeni Şafak
'Çok gurur duydum'
'Çok gurur duydum'

Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye penaltılarla 3-2 yenildiği Süper Kupa maçında taraflı tarafsız herkesin beğenisini topladı Fernando Muslera. 120 dakika boyunca Fenerbahçe'nin 7 atağında kalesini gole kapayan Uruguaylı file bekçisi, 2 de penaltı kurtarmıştı. Muslera bu performansı sonrasında da 'Maçın Adamı' seçilmişti. Muslera, Manisa'daki maçtan sonra ödülünü almaya giderken de Fenerbahçe taraftarları tarafından da alkışlanmıştı.

Muslera maçın ardından da Twitter'da 'Bütün Galatasaray taraftarlarına bana maç boyunca verdikleri destekten ve gönderdikleri tebrik mesajlarından ötürü teşekkür ederim. Aynı zamanda Fenerbahçe taraftarına da beni alkışladıkları için teşekkür ederim. Bu karşılıklı saygının rekabetin önüne geçtiğinin bir sinyali' diyerek duygularını paylaşmıştı.

BENİM İŞİM KURTARMAK

Muslera, dün de GSTV'ye yaptığı açıklamada da F.Bahçe taraftarlarınca alkışlanmanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. G.Saray'ın tecrübeli kalecisi 'Süper Kupa'da maçın adamı seçilmek benim için önemliydi. Ödülümü almaya giderken F.Bahçeliler beni alkışladı. Bundan dolayı çok gururlandım. Bir yabancı futbolcu olarak ezeli rakibin taraftarları beni alkışlıyorsa, bu gurur verici bir şeydir' dedi.

G.Saray taraftarlarına da övgüler yağdıran Muslera 'Onlar çok özeldir. Böyle bir taraftar grubunu başka bir yerde görmedim. F.Bahçe maçı bizim için çok güzeldi. Kıran kırana geçti. Güzel kurtarışlarım oldu. Penaltılara kalınca iş biraz şansa kalıyor. Kurtarmak benim işim. Fakat maalesef şanssızlık yaşadık' ifadesini kullandı.

Tansiyonu taraftar yükseltti

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde dün Lukoil Çocukların Şampiyonlar Kupası turnuvası final maçı oynanırken karşılaşmayı Selçuk İnan ile birlikte Wesley Sneijder de izledi. Burada soruları yanıtlayan Sneijder, Fenerbahçe karşısında kaybedilen Süper Kupa'yı değerlendirirken 'Kesinlikle iyi değiliz, gelişmeliyiz' dedi. Manisa'daki finalde yaşanan olayları 'Bunun kararını verecek bizler değiliz' diyerek geçiştiren Sneijder, futbolcular arasında diğer derbilere oranla tansiyonun fazla yüksek olmadığını dile getirdi.

'Oyuncular sadece maça odaklanmıştı' diyen yıldız futbolcu, taraftarlar arasında tansiyonun daha yüksek olduğunu kaydetti. Sneijder, 'Şu anda tam olarak lige hazır değiliz, ilk maça kadar süremiz var. Kendimizi geliştireceğiz' yorumunu yaptı.

İlle de Tarık

Göreve geldiği günden bu yana başkan Ünal Aysal ile oldukça uyumlu çalışan Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, transfer isteğini bir kez daha yeniledi. Transfer sezonunun başından bu yana Tarık Çamdal'ın transferi için yoğun mesai harcayan sarı-kırmzılıların son bir kez daha Eskişehirspor ile masaya oturacağı kaydedildi. Hem sağ hem sol kanatta görev alabilen Tarık da sarı-kırmızılı formayı giymek istiyor. Transfer listesinin ilk sırasında yer alan Lukas Podolski'nin transferi de artık çok zor. Joel Campbell'ı bırakmayan Arsenal'in takımın en önemli gol silahlarından Giroud'un sakatlanmasının ardından Podolski'yi de kadroda tutmayı planladığı kaydedildi. Galatasaray'ın ısrarla kadrosuna katmak istediği River Plate'in stoperi Eder Balanta'nın fiyatı belirlendi. River Plate'in Başkanı Rodolfo D'Onofrio, '5.5 milyon Euro veren, Kolombiyalı alır' diyerek son noktayı koydu.

İnsanın bir kişiliği olur

Volkan'ın yaptığı hareketleri yakıştıramadığını belirten Selçuk İnan, 'İnsanın bir kişiliği olur. Sahada farklı dışarıda farklı olmaz' dedi. Selçuk, Melo konusunda ise 'Yanında olduğunu belli etmem için birlikte fotoğraf mı vermeliyiz. Penaltıyı kaçırdığında gözyaşını ilk silen bendim' ifadelerini kullandı.

Sedat Doğan'ın istifası cebinde

G.Saray'da F.Bahçe derbisi sonrasında istifa ettiği söylenen 3 yöneticiden biri olan Sedat Doğan'ın istifası cebinde. Doğan'ın istifayı derbiden çok önce de düşündüğü, gerekçesinin ise 'bazı yöneticilerin kulüp üzerinden şahsi reklamını yapması' olduğu öğrenildi. Doğan, istifayı Başkan Ünal Aysal ile görüşecek.

il y a 10 ans