|

Hakemlere şok yetki!

Hakemler saha içi ve dışında kendilerine yönelik her türlü saldırı halinde maçı tatil edebilecek. Hakemlere sözlü ve fiili saldırıda bulunan kulüp yöneticilerine en az 1 yıl men cezası verilecek

Yeni Şafak
04:00 - 21/11/2014 Cuma
Güncelleme: 08:42 - 21/11/2014 Cuma
Yeni Şafak
Spor
Spor
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın "Gerekirse hakem odası da basarım" ifadesiyle başlayan, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından bu açıklamanın kınanmasıyla devam eden polemik sonrası Türkiye Futbol Federasyonu'ndan devrim gibi bir karar geldi. 

Tüm liglerde hakemlere yönelik hakaret, fiziki ve sözlü tacizin artarak devam ettiğini hatırlatan, bu tür olayları gerçekleştirenlere verilen cezaların şiddet eylemlerini azaltmadığını kaydeden Türkiye Futbol Federasyonu, Futbol Disiplin Talimatı'nda yapılan değişiklerle bu haftadan itibaren müsabaka boyunca yeşil zemin içinde veya dışında, hakem soyunma odası koridorunda, hakem odası önü ve içerisinde hakemlere yönelik her türlü sözlü veya fiili eylemlerde bulunulması halinde müsabaka hakemine karşılaşmayı tatil etme yetkisi verildiğini açıkladı. 

DİĞER İHLALLERE DE ARTIRIM GELDİ

TFF, ayrıca hakem soyunma odası veya koridorlarında benzer eylemleri maç sonrası da dahil olmak üzere yapan kulüp yöneticilerine Futbol Disiplin Talimatı uyarınca en az 1 yıl men cezası verilmesinin karara bağlandığını bildirdi. Kulüp yöneticilerinin ihlallerine yönelik diğer tüm cezalarda da artırıma gidildi.


HER SALI BASIN TOPLANTISI

Ayrıca bu hafta oynanacak maçlarla birlikte hayata geçirilecek uygulamayla Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp'in her hafta Salı günleri medya mensuplarıyla bir araya gelerek haftanın hakemlerini değerlendireceği kaydedildi. Bu toplantılara gerekli görüldüğü takdirde sona eren haftanın hakemlerinden bazıları da davet edilebilecek ve hakemlerin verdikleri kararları değerlendirerek soruları yanıtlayabilecek.

#Aziz Yıldırım
#Türkiye Futbol Federasyonu
#Hakem
9 yıl önce