|

Sakat sakat şampiyon olmuş

Dünya şampiyonasında çeyrek final karşılaşmasında ABD'li sporcu ile güreşen Taha Akgül'ün Sağ diz arka adalesinin yırtıldığı ve bu şekilde, yarı final ve final karşılaşmalarında güreştiği ortaya çıktı. Akgül, 'Ayağım kopsa da o final maçına çıkardım' dedi.

Dha
00:00 - 20/09/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:04 - 20/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Sakat sakat şampiyon olmuş
Sakat sakat şampiyon olmuş

Dünya Şampiyonası'ndan sonra Ankara'da MR çektiren Akgül'ün sağ diz arka adalesinin 1.7 santim yırtık olduğu ortaya çıktı. Milli güreşçinin 10 gün içerisinde ameliyat olma ihtimali var.

Dünya şampiyonasında çeyrek finalde ABD'li Tervel Ivaylov Dlagnev karşısında 3-0 öndeyken sakatlanan Akgül "Maçın son 30 saniyesinde ABD'li rakibim sağ ayağıma daldı. Ayağım ters pozisyona gelmişti ancak, süre az kaldığı için maçı bırakmadım. Ayağımdan ses geldi. Ben o anda kenar yönetimine bakarak ayağımın kötü olduğunu başımı sallayarak işaret ettim. Maç bittikten sonra ayağımda çok büyük bir ağrı hissettim ve hocalarıma söyledim. Diğer maçlara ise ağrı kesicilerle devam ettim. Yarı final ve final karşılaşmalarında bu şekilde güreşmek zorunda kaldım" dedi.

'Bağların kopuk olduğu anlaşıldı'

Dlagnev'la yaptığı maçından sonra hocalarının 'ayağında bağ kopmamıştır, kopsa üzerine basamassın' dediklerini belirten son şampiyon şöyle devam etti: "Ben de Belaruslu ile yapacağım olan yarı final karşılaşmasına 'ayağım kopsa da çıkarım' dedim ve çıktım çünkü finale çıkacaktım. Dünya şampiyonluğu için son bir maç kalmıştı. Dünya şampiyonası bir yılda bir geliyor. Geçen yıl Dünya üçüncüsü olmuştum. Burada şampiyon olmam gerekiyordu. Bu yüzden ayağımdaki sakatlığı hiç umursamadım ve önemsemedim. Ağrı kesici ile devam ettim maça, devam ederek şampiyon oldum. Türkiye'ye döndükten sonra, MR çektirdiğimde ayak dış bağlarımın kopuk olduğu ortaya çıktı. Ayağımı iki iç bağ tutuyor şu anda. Ayağımdaki ödemin dağılmasını bekliyoruz. Ameliyat olma durumum var. Doktorlar karar verecek. Ameliyat olmam gerekiyorsa da hemen olmam lazım. 2015 Haziran ayında Avrupa oyunları var, benim oraya yetişmem gerekiyor. Yöneticilerimiz ve doktorlarla görüşerek karar vereceğiz. Ya ameliyat ya da iki bağı güçlendirerek devam edeceğim."

'Savaştım ve bayrağımızı göndere çektirdim'

Doktorların iki bağla devam edebileceğini belirten Akgül, son olarak şunları söyledi: "Bu şekilde devam etmemin riskleri var. Aynı pozisyonda 'bu sefer iki bağ da kopabilir' dediler doktorlar. Kopması demek, bir sezonumun gitmesi demek oluyor. Yırtığın çapı 1.7 santim ve bağlarım ayrılmış yani kopmuş durumda. Ama orası bir savaş alanı. Bütün Dünya ülkeleri orada bayrağını göndere çektirmek istiyor. Bir bağım koptu diye mücadeleyi asla bırakmayacaktım. Final mücadelesinde burnum aşırı kanama yapmasına rağmen mücadele ettim. Orası bir savaş ve ben bunun bilincindeydim. Ben şampiyon bir güreşçiyim ve küçük bahanelerle bırakamazdım. Bu şekilde savaştım ve ülkemin bayrağını göndere çektirdim. Bizimki orada bir Cihattı ve bizde bunu başardık. Bayrağımız en üste İran, Rusya ve ABD'enin üzerine çıktı. İstiklal marşımızın orada okunması her şeye değiyor" ifadesini kullandı.

10 yıl önce