|

Sorun olmadım sorun çözdüm bir kişi hariç

"Ben yabancı değilim, içinizden biriyim. Şike sürecinin hiçbir yerinde yoktum, oyuncularım da öyle" "Olaylı Trabzonspor maçında koşarak stattan çıktım çünkü o gün gerçekten çok gergin bir durum vardı" "Biz sahaya kazanmak için çıkacağız. 'Bize her yer Trabzon' için mücadele edeceğiz"

Yeni Şafak
04:00 - 21/11/2014 Cuma
Güncelleme: 08:42 - 21/11/2014 Cuma
Diğer
ALİ KEMAL YAZICI

Trabzonspor’a açıklama yapmadan apar topar imza atan teknik direktör Ersun Yanal, dün merak edilenleri yanıtladı. Şikeye bulaşan 2010-2011 sezonuyla ilgili açıklamaları nedeniyle camiaca tartışılan tecrübeli teknik adam, “Ben yabancınız değilim, içinizden biriyim” diyerek camiayı kucakladı. 2010-11 sezonunda şike iddialarıyla ilgili tutumu hatırlatılan Yanal, “Ben F.Bahçe’de aynı şeyleri söyledim. Biz bu süreçte 'sahanın içinde kalacağız' dedim ve hep böyle kaldım. Oyuncularım da öyle. Ben şike sürecinin hiçbir yerinde yoktum. Trabzonspor benim hiçbir zaman yabancı olmamıştır” dedi. 


BEN HİÇBİR ZAMAN KAÇMADIM

Geçen sezon 24. haftada oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylar sonrası soyunma odasına koşarak gitmesi hatırlatılan tecrübeli teknik adam, “Ben futbolu çok seviyorum ve her zaman futbolun içinde kalacak şekilde varım. Benim için futbolun içinde olmak büyük bir mutluluk ve her zaman başarılı olduk. O gün gerçekten çok gergin bir durum vardı. Biz oyuncularımız ile daha önce bu konuyu konuştuk ve eğer olay olursa hemen sahayı terk ederek provokasyonun oluşmasına neden olmamak için soyunma odasına gittik. Ben hiçbir zaman kaçmadım” ifadelerine yer verdi. 


BİZE HER YER TRABZON

F.Bahçe’de görev yaptığı dönemle ilgili görüşlerini aktaran Trabzonspor Teknik Direktörü, "Hiçbir zaman çalıştığım kulüplerde sorun olacak şekilde değil sorun çözecek şekilde çalıştım. Bir kişi hariç, bunu da siz biliyorsunuz” şeklin de konuşarak Aziz Yıldırım’a göndermede bulundu. Yanal, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz sahaya kazanmak, 'Bize her yer Trabzon' anlayışıyla çıkacağız. 14 puan kayıp var ancak bu rekabeti sırtlayacak bir takım da var."


Bourceanu takibimde

Trabzonspor'da sezon başında Steau Bükreş'e kiralanan Bourceanu’nun durumunu değerlendiren Ersun Yanal, Rumen oyuncunun takıma dönebileceğinin sinyalini verdi. Bourceanu'yu yakından takip ettiğini söyleyen tecrübeli teknik adam, "Onunla ilgili kararı gelecek günlerde vereceğiz. İyi bir oyuncu. Performansına göre yeniden takıma dönebilir. Sonuç olarak Bourceanu Trabzonspor'un futbolcusu" dedi. 


Trabzon 3 yıl şampiyon olamaz

Trabzonspor ile yollarını ayıran Vahid Halilhodzic, Fransız ve Cezayir basınına bordo-mavilileri kızdıracak bir açıklama yaptı. Boşnak teknik adam, "Bu yıl bu takımla şampiyon olmak için getirildim. Ancak geldiğimde başka bir şey keşfettim. Türkiye'de Trabzon, 3 yıl şampiyon olamaz. Bu gözlemi daha ilk günde yaptım" dedi.


Mustafa ve Zeki’ye af yok

Teknik direktör Ersun Yanal, Halilhodzic döneminde kadro dışı bırakılan Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru için affın gündemde olmadığını söyledi. Yanal, "Mustafa ve Zeki için alınan karar idari bir karardı. Ve kadro dışı kararının bana iletilmesi henüz görüşme aşamalarımızda oldu. Bir takım olgusu oluşturmak istiyoruz. Şu anda iki oyuncunun da affedilmesi gündemde değil" dedi.


Kaleci alınmayacak

Sakatlanarak sezonu kapatan kaleci Onur'un yerine transfer yapılacağı iddialarına da cevap veren Ersun Yanal, böyle bir transfer yapılmayacağını söyledi. Onur'un sakatlığının Trabzonspor için önemli bir eksik olduğunu söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, "Onur'un yerine kaleye geçen Fatih de iyi bir kaleci, ona şans verilmesini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


Trabzonspor saldıracak

Trabzonspor’un nasıl bir takım olacağı sorusunu da yanıtlayan Yanal, oyun stilinin belli olduğunu söyleyerek "Trabzonspor bundan sonra saldıran bir takım haline gelecek. 90 dakika golü düşünen, rakibi boğan bir takım olacak. Taraftarların da istediği hücum futbolunu sergileyeceğiz" diye konuştu. 

#Trabzonspor
#Ersun Yanal
#açıklama
9 yıl önce