|

Tekne skandalı istifa getirdi

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Yelken Branşı Teknik Kurulu Üyesi, Alanya Yat ve Yelken Kulübü Başkanı Cemal Özdiyar, iki paralimpik milli sporcunun Avustralya'da düzenlenen Dünya Yelken Şampiyonası'na tekne kiralanamadığı için katılamamasına tepki göstererek federasyondaki görevinden istifa etti.

Yeni Şafak
19:22 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:31 - 18/12/2014 Perşembe
DHA

Türkiye Paralimpik Yelken Milli Takımı'nın sporcuları Muğla'dan Hüseyin Akbulut ve Mersin'den İbrahim Kalay, TBESF tarafından 2 adet '2.4 MR Paralimpik Yelkenli Tekne' (tek kişilik) tahsis edilemediği için 7-14 Aralık tarihlerinde Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen ISAF Dünya Yelken Şampiyonası'na katılamadı. Buna tepki olarak geçtiğimiz günlerde TBESF Yelken Branşı Eğitim Kurulu Üyesi Volkan Hatunoğlu görevinden istifa etti.


Federasyona tepki olarak ikinci istifa da Antalya'nın Alanya İlçesi'nden geldi. Alanya Yat ve Yelken Kulübü Başkanı Cemal Özdiyar, 2 yıldır yer aldığı TBESF Yelken Branşı Teknik Kurulu'ndaki üyelik görevinden istifa etti.


İstifa yazısını gönderdi

Özdiyar, teknik kurul üyesi olmasına rağmen ISAF Dünya Yelken Şampiyonası ile ilgili hiçbir bilgisi olmadığını ve onayının alınmadığını söyledi. Organizasyon öncesi federasyon yetkililerinin Avustralya'dan tekne kiralamayı unuttuğunu öne süren Özdiyar, "Avustralya'daki bu yarış, 2016 Rio Paralimpik Oyunları için kota veren önemli bir yarıştı. Sporcuların uçak biletleri, vizeleri ve otel rezervasyonları yapılmasına rağmen tekne kiralamayı unutuyorlar. Buna tepki olarak istifa kararı aldım ve istifa yazımı mail ve posta yoluyla gönderdim" dedi.

Soruşturma açılamadı

Federasyon Başkanı'nın gerekçe olarak 'tekne bulamadık' dediğini öne süren Özdiyar, "Özür diledi ancak bunun sorumluları hakkında soruşturma açmadı. Bu olayın üstü kapatılmaya çalışılıyor. Bu sporcuların amacı spor yapmaktır. Onların bütün umutlarını böylesine basit bir hatayla hayallerini yıkmanın doğru olmadığını düşünüyorum" diye konuştu.
#YELKEN
#RIO OLİMPİYATLARI
#CEMAL ÖZDİYAR
9 yıl önce
default-profile-img