|

Volkan''a 41. maddeden 4 maç ceza

Maçın temsilci raporlarının yanı sıra görüntüleri incelenen Volkan, elini kasıklarına götürdüğü hareketten dolayı değil; yaptığı açıklamalar nedeniyle Disiplin Kurulu''na sevk edildi. Volkan, Disiplin Talimatının 41. maddesi kapsamında ''Sportmenliği aykırı davranışlar'' yerine ''hakaretten'' ceza alacak

.
00:00 - 28/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:11 - 28/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Volkan''a 41. maddeden 4 maç ceza
Volkan''a 41. maddeden 4 maç ceza

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa finalinde kaleci Volkan Demirel ile Felipe Melo arasında yaşanan gerginlik sonrasında yapılan açıklamalar Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu''na taşındı. F.Bahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu, G.Saraylı Melo''ya sosyal medya üzerinden; Volkan ise FB TV''den hakaret ettikleri gerekçesiyle Disiplin Kurulu''na sevk edildi. Türkiye Futbol Federasyonu ayrıca F.Bahçe ve G.Saray''ı da taraftarlarının yaptığı çirkin ve kötü tezahurat ve saha olayları nedeniyle kurula Disiplin Kurulu''na sevk etti.

Olayın ilginç yanı; maçın temsilci raporlarının yanı sıra görüntüleri incelenen Volkan''ın elini kasıklarına götürdüğü hareketten dolayı PFDK''ya sevk edilmemesi. TFF Hukuk Müşavirliği yaptığı incelemede o el hareketiyle ilgili sevke gerek görmemesine karşılık Volkan''ı kamuoyunun beklentilerinin aksine ''Sportmenliği aykırı davranış'' yerine TFF Disiplin Talimatının 41. maddesi kapsamında yer alan ''hakaretten'' dolayı Disiplin Kurulu''na sevk etti.

Volkan bu sevkle 2 ile 5 maç men cezası alacak. Milli kalecinin yaptığı bu açıklamaların ağırlığı ve tekrarı nedeniyle PFDK''nın cezayı alt sınırdan uzaklaşarak vereceği öğrenildi. Bu durumda Volkan 3 ile 5 maç arasında ceza tehlikesiyle karşı karşıya kalırken cezanın 4 maç men olma ihtimali ağırlık kazandı.

Volkan''ın PFDK''ya sevkinde bir başka ilginç detay tedbirsiz olarak sevk edilmesi. Bu da bugün toplanacak PFDK''nın savunmanın gelmemesi veya kararın verilememesi halinde Volkan''ın ligin ilk haftasında oynanacak Karabükspor maçında kaledeki yerini almasını sağlayacak.

Bu durumda Volkan''la ilgili karar PFDK''nın Salı günü yapacağı toplantıda verilecek. Volkan''a ceza verilmesi halinde milli kalecinin cezası 2. haftada Trabzonspor ile oynanacak maçla birlikte başlamış olacak.

41. madde şöyle

- TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan;

(a) Futbolculara 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakadan men cezası,

(b) Kulüp yöneticilerine 30 ila 60 gün; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 60 ila 120 gün hak mahrumiyeti cezası ve Süper Lig kulübü yöneticileri için 26.000.-TL''den 105.000.-TL''ye kadar para cezası

Pitbull''u Volkan''dan daha çok seviyorum

Süper Kupa finalinin üzerinden üç gün geçmesine rağmen G.Saraylı Felipe Melo ile F.Bahçe kalecisi Volkan Demirel arasındaki polemik biteceğine daha da artıyor. Radyospor''a Volkan ile aralarındaki sözlü sataşmayı değerlendiren Brezilyalı yıldız, şok bir ifade kullandı: ''Pitbull köpeklerini ondan daha çok seviyorum. Volkan Demirel''in hareketi bana değil, pitbull köpeklerine karşıydı'' diyen Melo, ''Ama ben Pitbull köpeklerini ondan daha çok seviyorum. Bu konuda daha fazla yorum yapmaya gerek yok, daha fazla bir şey söylemek son derece gereksiz bir davranış olur'' ifadelerini kullandı.

Ben kendimi biliyorum

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, görevine gelmesinin ardından kendisine yönelik yapılan eleştirilere ''İnsanlar konuşsun, hiç umurumda değil. Ben kendimi biliyorum, 20 yıldır antrenörlük yapıyorum'' cevabını verdi. ''Dünyanın bir numaralı antrenörleriyle beraber çalıştım. Ben aklımın yettiğince, elimden geldiği kadar F.Bahçe''ye ve Türk futboluna hizmet etmeye çalışıyorum'' diyen Kartal, G.Saray ile yaptıkları Süper Kupa mücadelesinde yaşananlarla ilgili olarak, ''Olmaması gereken şeyler. Ama oluyor. Çabuk unutuluyor bazı şeyler. Bizim oyuncularımızın yaşadığını ben biliyorum. Her gittiğimizde otobüsün camları paramparça oluyor, burada onların otobüslerine hiçbir şey olmuyor'' ifadelerini kullandı.

Kartal, sakatlığının ardından takımla çalışmalara başlayan Diego''yu, Karabükspor maçının kadroya almayı düşündüğünü, Brezilyalı futbolcunun, takımın sisteminin içinde tamamlayıcı bir rol üstleneceğini sözlerine ekledi.

Eşinden Volkan''a destek

Volkan Demirel''e eşi Zeynep Demirel''den destek geldi. Bayan Demirel, İnstagram hesabından kızı Yade''nin 3 aylıkken köpekleriyle çekilmiş fotoğrafını paylaştı ve tepkilere cevap verdi: ''Kötülük kötülük çeker fiilen de insan olmanızı tavsiye ederim.''

Trabzon''da kale Mert''in

Ligin 2. haftasında deplasmanda oynanacak Trabzonspor maçında cezalı olması beklenen Volkan Demirel''in yokluğunda kaleyi Mert Günok koruyacak. Genç kaleci, 2010-11 sezonunda yine ligin 2. haftasında Trabzon deplasmanında Volkan''ın yokluğunda kaleye geçmiş ve kurtardığı penaltıyla sezon sonunda takımının averajla şampiyonluğa ulaşmasında katkı sağlamıştı. Kaleci Mert, sarı-lacivertli takımdaki her kalecinin hedefinin Fenerbahçe''nin kalesini korumak ve Fenerbahçe''yi başarılı şekilde temsil etmek olduğunu belirterek, ''Ben antrenmanlarımı her zaman oynayacakmış gibi sürdürüyorum. Hocam görev verirse elimden gelenin en iyisini yapacağım'' diye konuştu.

10 yıl önce