|

15 Temmuz unutulmayacak

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Yıldızlar Türkiye Şampiyonası” Antalya’da başladı. 72 ilden 2 bin 400 sporcunun katıldığı şampiyonanın açılış töreninde konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, ''15 Temmuz'u ve 15 Temmuz kahramanlarını unutmayacağız'' dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:28 - 8/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​15 Temmuz unutulmayacak
​15 Temmuz unutulmayacak

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Yıldızlar Türkiye Şampiyonası” Antalya’da başladı. 72 ilden toplam 2 bin 400 sporcunun katıldığı şampiyona Antalya Spor Salonu’nda başladı. Açılış törenine, Antalya Valisi Münir Karaloğlu,Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, 15 Temmuz'da şehit olan Muhammed Oğuz Kılınç ve Yasin Naci Ağaroğlu'nun ailesi ile 15 Temmuz kahramanı Metin Doğan, Tekvando Dünya Şampiyonları Nur Tatar Askari ve Zeliha Ağrıs, dünya ikincisi Hatice Kübra İlgün ve çok sayıda sporcu ve davetliler katıldı. Açılışta şampiyon sporcular, şehit ailelerine plaket verirken, aileler de evlatlarının bu vatan için şehit düştüğünü belirterek, sporculara başarılar diledi. Bu esnada bazı sporcuların duygulanıp ağladıkları görüldü.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, “Gençliği 15 Temmuz kahramanları gibi milli ve manevi değerlere bağlı yetiştirebilirsek, ülkemizin geleceği, milletimizin geleceği o kadar garanti altındadır demektir. Hainler bir daha teşebbüs ederlerse ki inşallah bir daha edemeyecekler, yine bu milletin evlatları bu hainlere gününü gösterecektir. 15 Temmuz’u ve 15 Temmuz kahramanlarını unutmayacağız ve unutturmayacağız. Her zaman uyanık ve dimdik olacağız” diye konuştu.

NUR TATAR: ÜLKEMİZ VE
VATANIMIZ İÇİN SAVAŞACAĞIM

Dünya Tekvando Şampiyonu Nur Tatar ise, "Kore'de dünya şampiyonluğuna ulaştım ama burada başka duygular içİndeyim" dedi. Milli tekvandocu, "O madalyayı alırken İstiklal Marşı'nı okutmak onur verici. Onlar gibi şehit olamadım ama canımı dişime takıp şampiyon oldum. Hem vatanın hem sizlerin yanında olacağız. Her zaman vatanımız ve milletimiz için savaşacağım" dedi.

#15 Temmuz
#Tekvando
7 yıl önce