|

19 milyonu alıp gitti

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından görevine son verilen Fatih Terim, Ağustos 2013'te imzaladığı 5+2 yıllık sözleşmesinin sonuna kadar görevde kalsaydı alacağı toplam ücret, muhtemel primler hariç 24 milyon 800 bin Euro olacaktı. Terim, milli takımdaki dördüncü senesinde gönderildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/07/2017 Cuma
Güncelleme: 03:55 - 28/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
TFF'den tazminat olarak 19.3 milyon TL alacak Terim'in 4 yıllık toplam maliyeti  ise 
77 milyon TL'yi buldu
TFF'den tazminat olarak 19.3 milyon TL alacak Terim'in 4 yıllık toplam maliyeti ise 77 milyon TL'yi buldu

Türkiye Futbol Federasyonu ile Fatih Terim arasındaki iplerin kopmasının ardından olayın perde arkası da yavaş yavaş aralanmaya başladı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan ilk açıklamada, karşılıklı anlaşma yoluyla Terim'in görevini bıraktığı açıklansa, ardından kamuoyunda deneyimli teknik adamın görevin kendi bıraktığı gibi bir algı oluşsa da tam aksine Terim'in, TFF tarafından görevinden alındığı öne sürüldü. Bunun en somut göstergesinin ise Terim ile TFF arasındaki sözleşmenin detaylarında yattığı belirtildi. Deneyimli teknik adamın, bu gelişmenin ardından federasyondan alacağı paranın 4.7 milyon Euro (19.3 milyon TL) civarında olduğu öğrenildi. Oysa, sözleşmesinde yer alan bir maddede Terim görevi kendi bırakırsa 1 milyon 450 bin Euro alacak, gönderilirse 4.7 milyon Euro alacak şeklinde bir maddenin olduğu bildirildi. Terim'in, federasyondan alacağı paranın görevi kendisinin bırakmadığını, federasyon tarafından gönderildiğinin kanıtı olduğu kaydedildi. Şu andaki en büyük tartışma konusu ise bu paranın taksitlerle mi yoksa tek seferde mi ödeneceği. Fatih Terim'in, önceki günden beri avukatlarıyla bu konu hakkında temasta olduğu da öğrenildi.

SPORTİF BAŞARI YOK POLEMİK ÇOK

Fatih Terim, Ağustos 2013'te o dönem milli takımı çalıştıran Abdullah Avcı'nın yerine göreve geldi. Deneyimli teknik adamla 5+2 yıllık sözleşme yapılırken yıllık ücretinin 3.5 milyon Euro olacağı belirtildi. Terim'in aynı zamanda sadece teknik direktör olarak değil Türkiye Futbol Direktörü sıfatıyla da görev yapacağı açıklandı. Beşinci yılın ardından opsiyon uzatıldığında 3.5 milyon Euro'ya yüzde 5 oranında zam yapılacak ve +2'deki yıllık ücret 3 milyon 675 bin Euro olacaktı. Deneyimli teknik adam görev süresini tamamlayabilseydi alacağı toplam para primler hariç 24.8 milyon Euro olacaktı. Ancak, dördüncü yılında gönderilen Terim'in şu ana kadar yıllık ücretlerinden aldığı primler hariç 14 milyon Euro olarak kayıtlara geçti. Söz konusu 4.7 milyon Euro'luk tazminat da buna eklenince Terim'in alacağı para 18.7 milyon Euro'yu (77 milyon TL) buluyor. Buna karşılık olarak bu 4 senelik dönemde sportif olarak elde edilen tek başarı EURO 2016'ya katılmak oldu. Orada da prim krizi patlak verince gruplardan çıkılamadan geri dönüldü. Terim, sahadan çok saha dışı olaylarıyla, futbolcularla yaşadığı polemiklerle gündeme geldi.

#Milli Takım
#Futbol
#Fatih Terim
7 yıl önce