|

2013'te alamadığı futbolcuyu transfer ediyor

Fenerbahçe'nin teknik direktörü olması beklenen Aykut Kocaman'ın transfer listesiyle ilgili haberler spor kamuoyunda geniş yer bulurken sarı lacivertlilere imza atması an meselesi olan Mathieu Valbuena ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı.

Yeni Şafak
12:14 - 2/06/2017 Cuma
Güncelleme: 12:47 - 2/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Aykut Kocaman, 2010-2013 yılları arasında Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünü yapmıştı.
Aykut Kocaman, 2010-2013 yılları arasında Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünü yapmıştı.

Fenerbahçe'de yeni sezonda takımın teknik direktörü olması beklenen Aykut Kocaman'ın sarı lacivertlilere istediği futbolcular basında geniş yer bulurken transferi an meselesi olan Mathieu Valbuena ile ilgili çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı.

Aykut Kocaman'ın 2013 yılında Fenerbahçe'nin başındayken Marsilya'da forma giyen Mathie Valbuena'nın alınmasını çok istediği ancak transferin gerçekleşmediği ortaya çıktı. Oyun sisteminde Fransız futbolcunun çok önemli bir yeri olduğunu işaret eden Kocaman, o dönem yönetimden yıldız futbolcunun alınmasını istemiş ancak başarılı futbolcu Marsilya'dan ayrılmak istemediği için transfer gerçekleşmemişti.

Valbuena o dönem Fransız basınından Telefoot'a yaptığı açıklamada Fenerbahçe'den teklif aldığını şu sözlerle anlatmıştı;

2014 yılında Dinamo Moskova'ya 7 milyon euro bedelle transfer olan Valbuena 1 yıl sonra Lyon'a imza atmıştı. 2 sezondur bu takımda oynayan 32 yaşındaki orta sahanın gelecek sezon sözleşmesi sona eriyor. Fransız basınında yer alan haberlere göre Fenerbahçe'ye transferi an meselesi olan orta saha oyuncusu bu sezon çıktığı 43 resmi maçta 10 gol attı, 8 de asist yapma başarısı gösterdi.

#Aykut Kocaman
7 yıl önce