|

2021 oyunları İstanbul'da

İslami Dayanışma Oyunları Federasyonu (ISSF) tarafından dört yılda bir organize edilen ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) üye olan 57 ülkenin katıldığı dev organizasyon, 2021 yılında İstanbul'da düzenlenecek

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/04/2017 Cuma
Güncelleme: 00:10 - 7/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
​2021 oyunları İstanbul'da
​2021 oyunları İstanbul'da

Bugüne kadar düzenlendiği birçok uluslararası spor organizasyonuyla dünya sporunun çekim merkezi haline gelen İstanbul, 2021 yılında 5. İslami Dayanışma Oyunları'na ev sahipliği yapacak. İslami Dayanışma Oyunları Federasyonu (ISSF) tarafından dört yılda bir organize edilen ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) üye olan 57 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen bu dev organizasyonunun 5'.si 2021 yılında İstanbul'da düzenlenecek. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 25. ISSF Yönetim Kurulu Toplantısı'nda yaptığı açıklamayla, İstanbul'un 2021 yılındaki 5. İslami Dayanışma Oyunları'na ev sahipliği yapacağının müjdesini verdi. Türkiye, 5. İslami Dayanışma Oyunları'nın 30 branşta (Atletizm, Basketbol, Futbol, Halter, Karate, Voleybol, Yüzme ve Atlama, Tekvando, Hentbol, Masa Tenisi, Okçuluk, Eskrim, Cimnastik, Judo, Badminton, Boks, Kano, Kürek, Yelken, Atıcılık, Tenis, Triatlon, Güreş, Wushu, Engelliler Judo, Engelliler Atletizm, Engelliler Yüzme, Engelliler Halter, Geleneksel Okçuluk ve Aba Güreşi) yapılmasını önerdi. İlk olarak 2005 yılında Suudi Arabistan'da düzenlenen oyunların, 2009 yılında İran'da yapılacak organizasyonu iptal edilmişti. 2013'te Endonezya'da düzenlenen organizasyona bu yıl Azerbaycan ev sahipliği yapacak. 2005 Suudi Arabistan'daki oyunlarda ülkemizi 35 milli sporcu temsil etmişti. Milli sporcularımız oyunlarda 23 altın, 30 gümüş, 50 bronz olmak üzere toplam 103 madalya kazanmıştı. Türkiye, bu yıl 12-22 Mayıs tarihlerinde Bakü'de düzenlenecek 4. İslami Dayanışma Oyunları'na 21 branşta yaklaşık 350 sporcuyla katılacak.

Cumhurbaşkanımız tam destek verdi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2021 yılındaki 5. İslami Dayanışma Oyunları'na ev sahipliğini almak için yaptıkları başvurunun kabul edildiğini açıkladı. Bakan Kılıç, oyunların 2021 yılında İstanbul'da yapılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın tam destek verdiğini kaydetti. Bakan Kılıç, “İstanbul'da 2021 İslami Dayanışma Oyunları için sportif ve altyapı anlamında her şey hazır. Bir kaç yenilik yapılacak. Abdi İpekçi Spor Salonu'nu önümüzdeki dönemde hızlı şekilde yenileyeceğiz. Türkiye ve İstanbul, uluslararası spor organizasyonları için her zaman hazır. İslam Oyunları'nın dünya spor takviminde daha bilinir olması için önemli adımlar atacağız ve oyunları çok daha büyük organizasyon haline dönüştüreceğiz" şeklinde konuştu.

#İslami Dayanışma Oyunları Federasyonu
#İslam İşbirliği Teşkilatı
#İstanbul
#Akif Çağatay Kılıç
7 yıl önce