|

80 milyonda bir hoca bulamadık

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, TFF’nin Fatih Terim’le daha önce yaptığı anlaşmayı hatırlattı; tazminat ödemeleri halinde hesabını vermeleri gerektiğini kaydetti. Başkan Yıldırım, TFF’nin yabancı teknik direktör tercihine de tepki gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:37 - 7/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım
​Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bu sezonu yeni bir atılım yılı olarak değerlendiren Yıldırım, “Aykut Kocaman’ı tekrar göreve getirdik. Kendisine güveniyoruz. Kendisinde de büyük bir değişiklik var. Bizlerin söylemeyeceği düşünceleri söyleyebiliyor” dedi. Bu hafta içinde transferi büyük çapta bitireceklerini belirten Aziz Yıldırım, “Bu hafta içerisinde öyle tahmin ediyorum ki en az 3 veya 4 oyuncuyu getirmiş oluruz. Bu oyuncularla beraber gerekirse yine transfer yapacağız. Hocayla konuşup arzu ederse yine takviye yapabiliriz. Transferlerden sonra daha güçlü bir kadro olarak mücadele edeceğiz. Bu mücadele yalnız oyuncularla olmayacak taraftarların, kongre üyelerinin de gücüne ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

TERİM’İ KOVDUYSANIZ
TAZMİNATINI ÖDEYECEKSİNİZ

“Türkiye Futbol Federasyonu’nun da artık kendine çeki düzen vermesi gerekiyor” diyen Fenerbahçe Başkanı, “Takımları üzecek hareket içinde olmamaları gerekir. Ayaklarının altına muz konmuştur, o muz her an onları kaydırabilir” şeklinde konuştu. Fatih Terim’in ayrılışını değerlendiren Aziz Yıldırım, “Milli takımla bir sözleşme yapmışlar, o sözleşmenin gereği neyse yerine getirmeniz lazım. Siz sayın Fatih Terim’i kovduysanız o zaman tazminatı ödeyeceksiniz. O anlaşmayı imzaladığınız zaman düşünecektiniz. O zaman da bunun hesabının verilmesi gerekecektir” dedi.

BANKALARDA 100 MİLYON EURO NAKİTİMİZ VAR

Milli Takım Teknik Direktörlüğü’ne Mircea Lucescu’nun getirilmesiyle ilgili görüşlerini açıklayan Fenerbahçe Başkanı, “Milli takıma yeni antrenör hayırlı olsun. Ama insan üzülüyor. 80 milyonluk Türkiye’de milli takımı emanet edebilecek bir hoca bulamadık, insan buna üzülüyor. Eğer milli takıma bir hoca gelecekse Türkiye’de değerli hocalar vardır, bu hocalardan bir tanesi atanırdı” diye konuştu. Fenerbahçe’nin para sıkıntısı olmadığını, bankalarda 100 milyon Euro nakitlerinin bulunduğunu kaydeden Aziz Yıldırım, “UEFA ile anlaşmaları biz kendimiz yaptık. Onlar bizi zorlamadılar. 'Artı eksi dengeler arasında 1. sene 30 milyon, 2. sene 20 milyon, 3. sene 10 milyon, 4. sene de 5 milyon fark olacak' diye masada oturduk anlaştık. Bu kriterlere başka türlü uyamayız diye” görüşlerini ifade etti.

LENS İÇİN AÇIKLAMA YAPTI: GİTSİN DİYE DUA ETTİK

Aziz Yıldırım, Beşiktaş’a transfer olan Lens konusunda yaşanan gelişmeler hakkında da şu ifadeleri kullandı: “Lens, bizden 4 milyon Euro istedi. Biz ise 2.7 milyon Euro önerdik. Geçen sene Lens’e 2.3 milyon Euro bedel ödedik. Giden hocamız (Advocaat) tavsiye raporunda ‘Ancak kısa dönemli anlaşma yapacaksınız yapın’ dedi. Biz de menajerine kulübüyle biz muhatap olmadan ‘Bonservisini alıp gelirse 1-2 yıllık kiralık anlaşma yaparız’ dedik, onlar başka yolu seçtiler. İlgilenip alamadığımız yok. Gitsin diye dua ettik.”

FETÖ’nün
hücreleri çalışıyor

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, FETÖ tehlikesinin devam ettiğini açıkladı ve bu konuda şunları söyledi: “Mahkemeler yapılıyor, kendi resimlerini inkar ediyorlar. İnsanlar bu kadar kendini aşağılar. 2006 yılından bu yana başlayan devleti ele geçirme operasyonu 15 Temmuz’da zirve yapmıştır, son noktaya gelmiştir. Ama bu tehlike geçmiş değil, bu tehlike yine devam etmektedir. 100 bin kişi içeri girmiştir, geri kalan hepsi dışarıdadır. Hücreler çalışıyorlar. Hücreleri biz kendi yakınımızda bile zamanla yaşadık, halen de yaşıyoruz.”

#Aziz Yıldırım
#Fenerbahçe
7 yıl önce