|

Adebayor Başakşehir'i tercih etme sebebini anlattı

Başakşehir'in Togolu yıldızı Emmanuel Adebayor, UEFA'nın resmi internet sitesinin Fransa edisyonuna konuştu. Beşiktaş'la oynayacakları maç öncesinde siyah beyazlılardan teklif aldığını söyleyen Adebayor, bu teklifi neden kabul etmediğini de anlattı.

Yeni Şafak
14:21 - 23/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:24 - 23/10/2017 Pazartesi
Diğer
Emmanuel Adebayor, Başakşehir formasıyla
Emmanuel Adebayor, Başakşehir formasıyla

Başakşehir'in Togolu yıldızı Emmanuel Adebayor, UEFA'nın resmi internet sitesinin Fransa edisyonuna konuştu. Kulübünde çok mutlu olduğunu anlatan Adebayor, "Her şey çok güzel gidiyor. Giderek gelişen bir takımımız var. Oynadığımız futboldan keyif alıyoruz. Hem saha içi, hem saha dışında işler yolunda. Ben de takımıma yardımcı olmak için elimden geleni yapıyorum." diye konuştu.

"G.Saray ve Beşiktaş'la görüştüm..."
  • "6 aydır kulüpsüzdüm ve Togo'da yerli oyuncularla antrenmanlara çıkıyordum. Kulübüm olmasa bile Afrika Kupası'nda oynama fırsatı bulmuştum ve turnuva iyi gitmişti. Daha sonra Türkiye'den Beşiktaş ile görüştüm ama ikna olmadım. Galatasaray ve Başakşehir ile temaslarım oldu. Başakşehir'i seçtim. Kariyerim boyunca Arsenal, Manchester City ve Real Madrid gibi büyük takımlarda forma giydim. Beşiktaş ve Galatasaray ile temas kurduğumda, beni nelerin beklediğini ve onlara neler verebileceğimi biliyordum. Başakşehir ekibinden iki üç kişiyle görüştüm. Bana inançları çok yüksekti. Bana, 'Takımı seviye atlatabilirsin ve senin ismini kullanarak daha önemli transferler yapabiliriz.' dediler. Beşiktaş ile görüşmemde ise ikna olmadım çünkü benimle, 'Geldiğinde nasıl olduğuna bakarız. Belki oynarsın, belki oynamazsın. Belki de hazır olman için sana zaman veririz.' şeklinde konuştular. Oraya gitseydim, forma giymeye başlamamın uzun süre alacağını biliyordum."
"Emre efsanevi bir oyuncu"
  • "Bana çok yardım etti. Efsanevi bir oyuncu onu Newcastle'da oynadığı dönemden tanıyorum. Ama onu sadece saha içinde tanıyordum. Saha dışında bambaşka bir karaktere sahip olduğunu hiç tahmin etmezdim. Saha içindeki Emre ile saha dışındaki Emre çok farklı. İki farklı karakteri var. İnsanlar Emre'yi saha içindeki tavırlarıyla tanıyor. Ama saha dışındaki Emre görüp görebileceğiniz en güzel insandır. Size yardım eder, rehberlik eder, büyük bir abi gibidir."
#Adebayor
#Başakşehir
6 yıl önce