|

Ajax UEFA'yı kazanırsa bir takıma gün doğacak

İngiltere Premier Ligi'nde Şampiyonlar Ligi kotasına giremeyen Manchester United, Avrupa Ligi'ni kazanarak bu kupaya giderse İngiltere 5 takımla Şampiyonlar Ligi'nde temsil edilecek. Ancak Manchester United değil de Ajax kazanırsa ortalık karışacak.

Yeni Şafak
18:12 - 23/05/2017 Salı
Güncelleme: 18:25 - 23/05/2017 Salı
Diğer
Yarın oyanacak UEFA Kupası'nı Ajax kazanırsa ortaya ciddi bir kriz çıkabilir.
Yarın oyanacak UEFA Kupası'nı Ajax kazanırsa ortaya ciddi bir kriz çıkabilir.

Ajax'ın UEFA Avrupa Ligi'ni kazanması halinde bir Avrupa kulübüne gün doğabilir. Bunun sebebi ise Ajax'ın Hollanda'da ikinci olarak zaten Şampiyonlar Ligi ön eleme hakkını kazanmış olması. Ajax, Avrupa Ligi'ni kazanırsa doğrudan Şampiyonlar Ligi gruplarına katılacak. Peki Ajax'ın daha önceden elde ettiği Şampiyonlar Ligi ön eleme kontenjanını kim kullanacak?

CNN'in haberine göre; UEFA'nın yaptığı açıklamaya göre Ajax'ın Avrupa Ligi'ni kazanıyor olması Hollanda takımlarına Şampiyonlar Ligi'nde ekstra bir kontenjan açmıyor. Bu durumda bu kontenjan başka bir ülkenin takımına verilecek. Peki bu ülke ve takımı hangisi olacak. Burası tamamen muamma.

UEFA gidecek takımı belirleyecek
  • UEFA, sitesinden yaptığı açıklamada tüm katılımcılar belli olduğunda boşta pozisyon kalırsa, UEFA sıralama listesine göre önceliği ulusal şampiyonaları kazananlara verecektir deniliyor. Açıklamada UEFA'nın liste tamamlandığında bu boş pozisyona alınacak takımı açıklayacağı belirtiliyor.
#Ajax
#Manchester United
#UEFA Avrupa Ligi
7 yıl önce