|

Albayrakspor'un şampiyonluk serisi

Albayrak Spor Kulübü, harika bir sezonu daha geride bıraktı. Yeşil-beyazlılar, farklı yaşlardaki altyapı takımlarıyla mücadele ettiği 5 grupta da şampiyonluğa ulaşarak tarihi bir başarıya imza attı. İstanbul U-14 / A Ligi 3. Grubu şampiyon olarak tamamlayan U 14 Takımı ise, Türkiye Şampiyonası'nda 1200 rakibinin arasından ikinci olarak başarısının tesadüf olmadığını gösterdi

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/06/2017 Cuma
Güncelleme: 08:17 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Albayrakspor'un şampiyonluk serisi
​Albayrakspor'un şampiyonluk serisi

Albayrak Spor Kulübü, şampiyonluklarla dolu bir sezonu daha geride bıraktı. Mücadele ettiği karate, atletizm, okçuluk, judo, güreş ve badminton dallarının yanı sıra futbolda da adından sıkça söz ettiren kırmızı-yeşil-beyazlı kulüp, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da altyapılarda ne kadar iddialı bir kulüp olduğunu bir kez daha gösterdi. Futbolda mücadele ettiği U-12, U-13, U-14, U-15 ve U-16 yaş gruplarında, İstanbul bölgesinde şampiyonluk ipini göğüsleyen Albayrakspor, U-15'te ise Sakarya'da düzenlenen tek kategorili Türkiye Şampiyonası'nda ikinci olmayı başardı.


U-14 ÜÇLÜ KATEGORİDE TÜRKİYE İKİNCİSİ

U-14 / A Ligi 3. Grup'ta 100 gol atıp kalesinde gol görmeyerek kırılması zor bir rekora imza atan Albayrakspor, grup şampiyonluğunun ardından 3 kategorili Türkiye Şampiyonası'na katılım hakkı elde etmişti. Yeşil-beyazlılar, gruplar dahil 1200 takımın mücadele ettiği organizasyonda, 8 Haziran'da Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki çeyrek final maçında İstanbul Damlaspor'u 2-0 yenerek yarı finale yükseldi. İstanbul ekibi, bu galibiyetin ardından 10 Haziran'da Nevşehir'de Elazığ İl Özel İdare'yi 0-0 biten mücadelede penaltılar sonucunda yenerek finale yükseldi. Yine Nevşehir'de 11 Haziran'da oynanan şampiyonluk maçında Samsun Kadıköy'e 4-0 yenilen Albayrakspor, bu sonucun ardından Türkiye ikincisi olmayı başardı. Gaziosmanpaşa ekibinin U-14 takımı çalıştırıcısı Serkan Teke, final maçının ardından yaptığı açıklamada, ''Albayrakspor olarak tüm oyuncularımızı kendi futbol okulumuzdan yetiştirdik. Hazırlık maçları dahil sezon boyu tek mağlubiyetimizi finalde aldık. Rakibimizi tebrik ederiz. Oyuncularımın hepsiyle gurur duyuyorum, başarılarımızın devamı gelecek'' ifadelerini kullandı.


Hedefimiz sağlam bireyler yetiştirmek

Albayrakspor Başkanı Mehmet Günaydın, altyapı takımlarıyla Türkiye Şampiyonası'nda kazanılan ikinciliğin ve İstanbul bölgesinde kazanılan şampiyonlukların ardından teknik ekiple bir araya geldi. Bu başarıların sürdürülmesi ve daha yukarılara taşınması için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Günaydın, ''Altyapıya verdiğimiz değerin karşılığını kupayla taçlandırmak tabiiki çok önemli . Bizim hedefimiz sağlam bireyler yetiştirmek. Teknik ekibi ve futbolcuları bu tarihi başarılarından dolayı gönülden tebrik ediyorum'' diye konuştu.


#Albayrakspor
7 yıl önce