|

Bahri Tanrıkulu, Filistin'in umudu oldu

Dünya şampiyonu milli tekvandocu Bahri Tanrıkulu, Filistin adına 2016 Rio Olimpiyatları'na kota alabilmek için Asya Kıtası Elemeleri'ne katıldı.

Yeni Şafak
13:18 - 19/04/2016 Salı
Güncelleme: 10:27 - 19/04/2016 Salı
AA
Bahri Tanrıkulu, Filistin adına 2016 Rio Olimpiyatları'na kota alabilmek için Filipinler'de düzenlenen Asya Kıtası Elemeleri'ne katıldı.
Bahri Tanrıkulu, Filistin adına 2016 Rio Olimpiyatları'na kota alabilmek için Filipinler'de düzenlenen Asya Kıtası Elemeleri'ne katıldı.

Eski dünya şampiyonu ve olimpiyat ikincisi milli tekvandocu Bahri Tanrıkulu, Filistin adına 2016 Rio Olimpiyatları'na kota alabilmek için Filipinler'de düzenlenen Asya Kıtası Elemeleri'ne katıldı.



Gençlik ve Spor Bakanlığında müşavir olarak çalışan Bahri Tanrıkulu, yaptığı açıklamada, 2012 Londra Olimpiyatları'ndan sonra Türk Milli Takımı'nda görev almadığını söyledi.



'Filistin halkına, destek ve umut olmak istedim'

Daha önce Filistin'den milli takım daveti aldığını anlatan Bahri, "2012 Londra Olimpiyatları'ndan beri yarışmadığım için Filistin adına yarışabilme şansım vardı. Filistin'de yaşanan olaylara duyarsız kalmak istemedim. Filistin halkına, destek ve umut olmak istedim." dedi.



Organizasyona izinsiz katılmadığını dile getiren Bahri, "Filistin adına yarışacağımdan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın bilgisi vardı. Bu konuyu paylaştığımda beni desteklediler ve 'Sonuna kadar arkandayız' dediler." ifadelerini kullandı.








#bahri tanrıkulu
#filistin
#umut
#2016 rio olimpiyatları
8 yıl önce
default-profile-img