|

Bakü sokakları Formula 1'e hazırlanıyor

Formula 1 Dünya Şampiyonası takvimine ilk kez giren Azerbaycan Grand Prix'sinin startına 2 aydan az bir süre kala, hazırlıklar devam ediyor.

Yeni Şafak
13:12 - 26/04/2016 Salı
Güncelleme: 11:36 - 26/04/2016 Salı
AA
Formula 1 Dünya Şampiyonası takvimine ilk kez giren Azerbaycan Grand Prix'si
Formula 1 Dünya Şampiyonası takvimine ilk kez giren Azerbaycan Grand Prix'si

Azerbaycan'ın 17-19 Haziran tarihlerinde ilk kez ev sahipliği yapacağı yarış öncesinde, hafta sonu boyunca piste dönüştürülecek başkent Bakü sokaklarında bir taraftan çevre düzenlemesi yapılıyor, bir taraftan da pistin geçeceği yollara yeniden asfalt dökülüyor. Başkentin ünlü Azadlık Meydanı'nda ise 300 metrelik "pit stop" alanı inşa ediliyor.



Formula 1'in Azerbaycanlı organizatörü "Baku City Circuit" şirketinin İletişim ve Pazarlama Direktörü Nigar Arpadarai,hazırlıkların son durumunu anlattı.






Arpadarai, çalışmaların plana uygun devam ettiğini ve hiçbir aksama yaşanmadığını bildirdi. Sokaklara, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) standartlarına uygun asfalt döküldüğünü belirten Arpadarai, "Asfalt çalışmalarının yüzde 90'dan fazlası tamamlandı. Mayıs sonundan itibaren bariyer ve tribün çalışmaları başlayacak." diye konuştu.



Yarışta Azerbaycanlı 5 bin gönüllü ile yine bini Azerbaycanlı bin 300 pist görevlisinin görev yapacağını söyleyen Arpadarai, gönüllü ve görevlilerin eğitiminin de devam ettiğini aktardı.



Ünlü şarkıcılar konser verecek


Bilet alanların yarış dışında diğer etkinliklere de katılabileceğini söyleyen Arpadarai, üç günlük yarış süresinde İspanyol şarkıcı Enrique Iglesias ile ABD'li sanatçılar Pharrell Williams ile Chris Brown'un konser vereceğini de paylaştı.






'Azerbaycan çok şey kazanacak'


Yarışma sayesinde her şeyden önce ülkenin tanıtımının yapılacağını vurgulayan Arpadarai, şunları söyledi:



"Formula 1 Azerbaycan'a çok şey kazandıracak. Yarışlar 187 ülkede yayınlanıyor ve yılda 500 milyon kişi tarafından izleniliyor. Yabancı kanallarda ülke tanıtımı yapmak için milyonlarca para harcamak gerekiyor. Şimdi ise birçok ülkenin televizyon kanalında Bakü'yü canlı gösterecekler. Formula 1'in büyük taraftar kitlesi var. Yarış haftası tüm hizmet alanlarında büyük canlanma yaşanacak ve ekonomimize katkı sağlanacak."



Formula 1 ile 10 yıllık anlaşması olan Azerbaycan, ilk 5 sezon Formula 1 Dünya Şampiyonası takviminde yer alacak.











#Formula 1
#Azerbaycan Grand Prix
#Bakü
8 yıl önce