|

Barcelona forması giyene ceza verecekler

Körfez'de yaşanan Katar krizi ciddi bir noktaya gelirken Birleşik Arap Emirlikleri tartışma çıkartan bir karara imza attı. O karara göre Katar'ın resmi sponsoru olduğu Barcelona formalarını bu ülkede giyen kişiler 15 yıl hapis cezasıyla karşılaşabilecek.

Yeni Şafak
13:10 - 10/06/2017 Saturday
Güncelleme: 14:18 - 10/06/2017 Saturday
Yeni Şafak
Barcelona Kulübü 2013 yılında Katar Hava Yolları'yla 4 yıllık sponsorluk anlaşması imzalamıştı.
Barcelona Kulübü 2013 yılında Katar Hava Yolları'yla 4 yıllık sponsorluk anlaşması imzalamıştı.

Birleşik Arap Emirlikleri, büyüyen Katar krizi sonrası ülkede Barcelona forması giyen kişilere 15 yıla kadar hapis cezası vermeyi planlıyor. Bilindiği üzere Katar'ın resmi sponsoru olduğu Barcelona'nın eski formalarında Katar Hava Yolları'nın adı yazıyor.

İtalyan La Repubblica gazetesinde yer alan habere göre Birleşik Arap Emirlikleri'nin bu kararı yaşanan krize yeni bir yol çizecek. Bunun sebebi ise alınan kararın diğer Arap ülkelerine yansıyabilecek olması.

Katar krizinin perde arkasında ne var?
  • Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır'ın da aralarında bulunduğu Arap ülkeleri 5 Haziran'da 'terörizme destek verdiği' iddiasıyla Katar ile diplomatik ilişkilerini kesti. Katar'ın kara, hava ve denizden dışarısıyla bağlantısını kesmeye çalışan Körfez ülkeleri, başka ülkelere de bu karar destek vermeleri için baskı yapmaya devam ediyor. Katar, söz konusu iddiaların asılsız olduğunu açıklarken, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkeler krizin çözümü için diplomatik görüşmeleri sürdürüyor.
Barcelona'dan sponsorluk açıklaması

Barcelona kulübü önceki günlerde Katar Hava Yolları'ndan aldığı sponsorluk anlaşmasıyla ilgili detayları açıkladı. Katar'a yönelik tutumun ardından olası şüpheleri ortadan kaldırmak için yapılan açıklamada Katar Spor Yatırımları'nın 2010-2016 yılları arasında Barcelona'nın ana sponsoru olduğu belirtildi. Barcelona kulübüne bu şirketten toplam 171 milyon euro aktarıldığı bildirildi. Kulüp tüm bu paraların makbuzlarının olduğunun altını çizdi. Her sezon yapılan denetim raporlarının da kulübün web sitesinde yer aldığı ifade edildi. Açıklamada bu verilere rağmen Barcelona kulübünü suçlayanlar hakkında yasal işlem başlatılabileceği vurgulandı.

#Barcelona
#Katar
7 years ago