|

Barcelona'nın yeni teknik direktörü Ernesto Valverde

Barcelona'da Luis Enrique'nin yerine gelecek isim netleşti. İspanyol basını 29 Mayıs'ta yeni teknik direktörünü açıklaması beklenen Katalanların Ernesto Valverde ile anlaşma sağladığını duyurdu.

Yeni Şafak
15:59 - 23/05/2017 Salı
Güncelleme: 16:31 - 23/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Milli futbolcumuz Arda Turan'ın formasını giydiği Barcelona'da Luis Enrique sezon sonu itibariyle görevi bırakacağını açıklamıştı.
Milli futbolcumuz Arda Turan'ın formasını giydiği Barcelona'da Luis Enrique sezon sonu itibariyle görevi bırakacağını açıklamıştı.

Katalan devi Barcelona'nın yeni teknik direktörünün kim olacağı netlik kazandı. Milli futbolcumuz Arda Turan'ın da formasını giydiği La Liga ekibinde Luis Enrique'den boşalacak koltuğa 2013 yılından bu yana Athletic Bilbao'yu çalıştıran Ernesto Valverde'nin oturması bekleniyor.

Futbolculuk kariyerinde Barcelona forması giyen 53 yaşındaki Valverde için bu bir geri dönüş anlamına geliyor.İspanyol basınında yer alan haberlere göre; 29 Mayıs'ta yapılacak resmi açıklamanın ardından Valverde'nin yeni görevine başlayacağı aktarıldı.

  • Deneyimli hoca, teknik adamlık kariyerinde Olympiakos ile 3 kez Yunanistan Ligi'nde şampiyon olup, 2 defa da Yunanistan Kupası'nı kazandı. 2015 senesinde Athletic Bilbao ile İspanya Süper Kupası'nı kaldıran Valverde, 2006-07 sezonunda ise Espanyol ile UEFA Kupası'nda final oynadı.



#Barcelona
#Ernesto Valverde
7 yıl önce